Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh - UK Open 2024

Dimitri van den Bergh brengt België in extase met winst UK Open

Dimitri van den Bergh heeft voor de tweede keer in zijn carrière een Major op zijn naam geschreven. De Belg was in een spannende finale te sterk voor Luke Humphries: 11-10.

Na 156 wedstrijden mocht partij nummer 157 uit gaan wijzen wie de UK Open 2024 op zijn naam zou schrijven. Dimitri van den Bergh en Luke Humphries hoopten beide hun handen na een lang weekend omhoog te mogen steken. De start was duidelijk voor de Belg: nadat Humphries drie pijlen miste op de dubbels, kon hij zijn eigen leg houden. Een finish van 124, gevolgd door het houden van zijn eigen leg, bracht de stand al op 3-0. Humphries haakte aan, maar keek in de pauze toch tegen een gat aan.

Van den Bergh deelt klap na klap uit

Dit gat werd na de onderbreking alleen maar groter. Humphries won zijn eigen leg, maar moest vervolgens toezien hoe Van den Bergh hem twee legs later brak. ‘The Dream Maker’ begon al langzaam te dromen van de titel toen hij op 7-2 kwam. Zo ver was het nog niet: Humphries vond met een 52-finish eindelijk weer een leg, waarna hij er een flinke schreeuw uitgooide. ‘Cool Hand Luke’ geloofde er nog in, maar moest zichzelf wel echt oppeppen. Vanuit de tweede onderbreking vervolgde hij deze opleving met het plaatsen van een break, maar daarna schoot hij zichzelf in de voet. Vanaf 82 miste hij een pijl op tops, waarna Van den Bergh met een 130-finish een flinke klap uitdeelde.

Bizarre ontknoping brengt titel naar België

Was dit de genadeklap? Nee. Luke Humphries bezit sinds vorig jaar de mentale weerbaarheid om vanuit deze posities alsnog terug te komen. De Engelsman brak Van den Bergh meteen terug, waarna hij nu wel zijn eigen leg hield. Een 116-finish volgde: de stand kwam op 8-7, waardoor de spanning weer terug was. 7-2 werd uiteindelijk 8-8, waardoor het een spannend slot beloofde. Van den Bergh leek het even kwijt, maar de Belg hervond zichzelf op het juiste moment. Finishes van 97 en 76 brachten hem op matchpoint, tot afgrijzen van het publiek. De zaal koos de kant van Humphries, waardoor Van den Bergh alleen nog maar meer zijn tijd ging nemen. Dit leidde uiteindelijk tot een bizarre ontknoping. De eerste zes matchdarts van de Belg gingen mis, waardoor Humphries er een beslissende leg uitsleepte. De wereldkampioen miste daarin zelf ook twee pijlen voor de titel, waardoor Van den Bergh ontsnapte. 64 ging uit: na de World Matchplay 2020 gaat de UK Open 2024 ook naar België.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dimitri van den Bergh: 95.18 / 33%
Luke Humphries: 96.07 / 43%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *