Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Humphries - UK Open 2024

Wéér een finale voor Humphries: Evans wordt ruim verslagen

Luke Humphries verspilt weinig energie dit toernooi. Na een ruime overwinning op Stephen Bunting gunt hij ook Ricky Evans maar twee legs: 11-2.

Het was hoe dan ook al een droomweekend voor Ricky Evans. De publiekslieveling haalde voor het eerst in zijn carrière de halve finale op een Major, waarin hij met Luke Humphries een flinke uitdaging kreeg. Al snel bleek dat het een ‘Mission Impossible’ werd. Humphries liet in de eerste vijf legs niks heel van zijn tegenstander, waardoor hij met een stand van 5-0 de pauze in ging. Het publiek probeerde Evans naar voren te stuwen en ging behoorlijk tekeer toen ‘Rapid Ricky’ eindelijk een leg won. Het konden er daarna wel meer worden, maar het vizier op de dubbels was niet goed afgericht.

De snelle Engelsman kwam nog op 6-2, maar moest daarna toezien hoe Humphries de volgende twee legs won. De stand kwam op 8-2, waardoor de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Met legs in 12, 17 en 14 pijlen maakte hij heel snel een einde aan de lijdensweg van Evans. ‘Cool Hand Luke’ won al vier van de laatste vijf Majors: kan hij hier vanavond een vijfde aan toe voegen?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 98.86 / 37.9%
Ricky Evans: 87.41 / 10.5%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *