Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dom Taylor

Dom Taylor domineert op UK Development Tour

Na twee finales op dag één werd dag twee van de UK Development Tour wederom de dag van Dom Taylor. Dit keer wist hij een finaleplek wel in een titel om te zetten. Lees hier meer.

Development Tour 3

Twee verrassende winnaars op dag één, wat brengt dag twee? Dat zal de vraag zijn geweest bij veel spelers in Milton Keynes. Toch mochten ook dit keer weer de meeste kwartfinalisten verrassend worden genoemd. Dom Taylor bevond zich er wel weer bij, en ook tijdens dit toernooi stootte hij door tot de finale. Dit keer was Jack Male zijn tegenstander. Taylor begon dominant aan zijn dag. Hij stond in zijn eerst vier wedstrijden nooit meer dan 1 leg af, tegen achtereenvolgend William Blackwell (4-1), Daniel Perry (4-1), Brandon Western (4-0) en Lewis Pride (4-1). In de kwartfinale moest hij toestaan hoe Harry Jackson 3 legs won, maar in de halve finale hield hij het weer bij één leg tegen. Nathan Girvan was het slachtoffer (5-1).

Jack Male haalde na een moeilijke eerste dag nu wel meteen zijn niveau. De jonge Engelsman zonder al te veel moeite de finale. Hij begon met een 4-2 zege op Gary Steven, waarna overwinningen op Jacob Hibbert (4-1), Owen Maiden (4-2) en Jarred Cole (4-2) volgden. Ook Kyle MacLeod werd met 4-2 verslagen, waarna Craig Galliano en Liam Meek beide met 5-3 ten onder gingen.

Taylor mocht dan wel drie keer de finale gehaald hebben, maar drie keer ging het niet vanzelf in die eindstrijd. Hij begon nog met een 19-darter, maar hij gaf Male de 2-1 voorsprong door twee 21-darter toe te staan. Legs in 16 en 14 pijlen later stond Taylor echter wel weer voor. Male reageerde met een 15-darter, waarna er weer een puddingleg bij zat. Weer gaf Taylor deze leg weg, dit keer in 24 pijlen. Er stond hem zo weer een enorme uitdaging te wachten, maar dit keer liep het wel goed af. Met twee 17-darter draaide hij de partij om en won hij zijn eerste Development Tour. Na twee verloren finales en één gewonnen was dit een absolute topstart van de Engelsman.

Dom Taylor: 83.64 / 28%
Jack Male: 72.05 / 31%

Development Tour 4

Na drie toernooien bleek al dat er geen maat stond op Dom Taylor. ‘The Tower’, zoals zijn bijnaam luidt, kan maar moeilijk worden afgestopt. Dit bleek ook weer in toernooi vier. Voor de vierde keer op rij haalde hij de eindstrijd, iets wat in de geschiedenis van de PDC bijna nooit eerder voorkwam. Liam Meek, die ook bezig is aan een sterk weekend, was dit keer de tegenstander. Net als tijdens toernooi drie stond hij in de eerste rondes bijna geen leg af. Hij won zijn eerst twee wedstrijden met 4-0 (tegen Ryan Heslop en Luke Rutter), waarna ook Jimmy Bristow (4-1), Conor Heneghan (4-0) en Lewis Gurney (4-1) geen schijn van kans maakten. In de kwartfinale volgde wel een echte test. Tegen Jarred Cole was een beslissende leg nodig, maar met een 15-darter zorgde hij er voor dat hij toch won. Ook in de halve finale kwam er een laatste leg. Tegen Keelan Kay kwam hij zelfs 4-2 achter en moest hij meerdere matchdarts overleven. Dit lukte, en zo won hij met 5-4.

Liam Meek haalde al twee halve finales, tijdens toernooi vier was het eindelijk raak met een finaleplek. De Welshman begon toernooi vier met overwinningen op Connor Pickett (4-1), Lewis Coates (4-2), en Brandon Western (4-3). Liam Hill werd met 4-0 ingemaakt, waarna hij Keane Barry met 4-3 verraste. Craig Galliano was met 5-1 het slachtoffer in de kwartfinale, Lewis Williams werd knap met 5-3 verslagen in de halve finale.

Ook in deze finale begon Taylor weer bibberend. Meek deed dit echter ook, waardoor Taylor met legs in 20 en 21 pijlen zelfs een 2-0 voorsprong kon pakken. Meek schoot nu wel wakker en met legs in 13 en 17 pijlen kwam hij weer langszij. Taylor volgde met een 18-darter, maar daarna was het aan Meek om de wedstrijd te gaan winnen. Met legs in 18, 21 en 19 liet hij Taylor achter zich. De Engelsman miste te veel dubbels en verloor zo zijn derde finale.

Liam Meek: 81.65 / 29%
Dom Taylor: 78.48 / 21%

Order of Merit

Met vier finales staat Dom Taylor logischerwijs ruim bovenaan in de Order of Merit. Meek volgt dankzij zijn titel vandaag.

  1. Dom Taylor 5000
  2. Liam Meek 3200
  3. Keelan Kay 2500
  4. Reece Colley 2200
  5. Jack Male 1100
  6. Cameron Anderson 1000
  7. Joshua Richardson 900
  8. Nathan Girvan 850
  9. Lewis Williams 750
  10. Lewis Gurney 750
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *