Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - World Matchplay 2023

Dubbelslag voor Price: Welshman klopt Van Veen in finale

Gerwyn Price heeft in Hildesheim beide toernooien op zijn naam geschreven. De Welshman won ook op de zondag: Gian van Veen werd in de finale hard aan de kant gezet.

Hoe verging de dag?

Zonder zich enorm in te spannen wist Gerwyn Price op de zaterdag de titel te pakken, op de zondag ging hij weer op jacht naar de titel. De Welshman zag dat er in de eerste ronde al een aantal grote namen werden uitgeschakeld. Dave Chisnall verloor met 6-3 van Ryan Meikle, waardoor hij zonder overwinningen naar huis kon. Danny Jansen stuntte tegen een ondermaatse Peter Wright (6-1), terwijl ook Josh Rock onderuit ging (6-3 tegen Darryl Pilgrim).

Gedurende de dag werden er steeds meer geplaatste spelers uitgeschakeld, waardoor er in de kwartfinales nog maar vier overbleven. Gian van Veen was de enige van de ongeplaatste spelers die ook hier zijn wedstrijd won. De Nederlander is in topvorm en rekende in de halve finale daarna ook af met Joe Cullen. Gerwyn Price hoefde, net als op zaterdag, weer niet zijn beste spel te laten zien om ook bij de laatste twee te komen. Onder andere James Wade (6-1), Rob Cross (6-0) en Stephen Bunting (7-2) werden verslagen door de Welshman.

Finale

Van Veen zal met vertrouwen de finale in zijn gegaan, maar dit vertrouwen kreeg in de eerste paar legs al een paar flinke klappen. De Nederlander kreeg in de eerste drie legs steeds een kans op de dubbel, maar het was Price die op 3-0 kwam. Met een knappe 90-finish haakte Van Veen wel weer aan, maar vanaf hier kwam de klad er in.

Price vond steeds op het laatste moment een dubbel, waardoor hij onze landgenoot ook steeds weer pijn deed. Mede door twee 15-darter liep hij uit naar 7-1, waarna hij de wedstrijd compleet in het slot gooide. Een 14-darter leverde hem de dubbelslag dit weekend op.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 98.52 / 44%
Gian van Veen: 93.66 / 9%

Nederlanders

Naast Gian van Veen konden ook Richard Veenstra en Jeffrey de Zwaan terugkijken op een succesvol toernooi. Beide mannen haalden de kwartfinales, waarin ze respectievelijk verloren van Stephen Bunting (6-3) en Gian van Veen (6-2). Wesley Plaisier haalde de laatste 32, nadat hij een ronde eerder had gewonnen van Damon Heta (6-4). Een zevental Nederlanders, waaronder Jelle Klaasen en Vincent van der Voort, moesten het doen met een plek bij de laatste 64.

Uitslagen

Kwartfinales
Stephen Bunting 6-3 Richard Veenstra
Gerwyn Price 6-0 Rob Cross
Gian van Veen 6-2 Jeffrey de Zwaan
Joe Cullen 6-0 Darryl Pilgrim

Halve Finales
Gerwyn Price 7-2 Stephen Bunting
Gian van Veen 7-1 Joe Cullen

Finale
Gerwyn Price 8-1 Gian van Veen

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *