Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Gian van Veen - European Darts Matchplay 2023

Zeven spelers slaan dubbelslag, Van Veen doet goede zaken voor EK

Maandagmiddag stond voor de tourkaarthouders in het teken van kwalificeren voor Euro Tour 11 (Jena) en 12 (Boedapest). Vier Nederlanders kenden succes in Hildesheim. Lees hier meer.

German Darts Open

Afgelopen maandagmiddag werd er gestreden voor startbewijzen voor de German Darts Open in Jena. De Nederlanders stelden enigszins teleur, slechts twee wisten zich te kwalificeren. Kevin Doets wist zich voor zijn tweede Euro Tour te kwalificeren uit zijn carrière. Hij versloeg Dimitri van den Bergh met 6-0 in de finaleronde. Gian van Veen was de andere Nederlander die zich kwalificeerde en doet hiermee goede zaken richting deelname aan het EK en eventueel de World Grand Prix. Van Veen versloeg Robert Owen met 6-2 in de finaleronde.

De Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen had ook succes. Met overwinningen op Martijn Kleermaker (6-4) en Jermaine Wattimena (6-4) kan hij ook zijn tickets boeken naar Jena over ongeveer een week. Geert Nentjes, Niels Zonneveld, Owen Roelofs, Jimmy Hendriks en Vincent van der Voort bereikten ook de finaleronde, maar moest zich erkennen in hun tegenstander.

Bekijk hieronder alle spelers die zich kwalificeerden voor de German Darts Open.

James Wade
Simon Whitlock
Kevin Doets
Gian van Veen

Stephen Bunting
Callum Goffin
Daryl Gurney
Brian Raman
George Killington
Madars Razma
Dylan Slevin
Mickey Mansell
Mike de Decker
Ricky Evans
Cameron Menzies
Stephen Burton
Florian Hempel
Alan Soutar
Darius Labanauskas
Jules van Dongen
Steve Lennon
Connor Scutt
Luke Woodhouse
Daniel Klose

Hungarian Darts Trophy

Later op de maandagmiddag werd in Hildesheim het kwalificatietoernooi georganiseerd voor de Hungarian Darts Trophy eind september. Drie Nederlanders wisten zich bij Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert te voegen.

Gian van Veen pakte de dubbel door Boris Krcmar in de finaleronde met 6-3 te verslaan. Naast Van Veen wisten James Wade, Luke Woodhouse, Stephen Bunting, Daryl Gurney, Mike de Decker en Madars Razma zich ook voor beide Euro Tours te kwalificeren.

Jermaine Wattimena wist zich nu wel te plaatsen, in de finaleronde was de Nederlander te sterk voor Martin Lukeman met 6-4. Richard Veenstra mag ook terugkeren op de Euro Tour. Met overwinningen op Stephen Burton, Steve Lennon en Ian White kwalificeerde hij zich voor zijn vierde Euro Tour van 2023.

Zes Nederlanders waren ook dichtbij kwalificatie, maar verloren in de finaleronde; Geert Nentjes, Jimmy Hendriks, Maik Kuivenhoven, Raymond van Barneveld, Niels Zonneveld en Martijn Kleermaker.

Bekijk hieronder alle spelers die zich kwalificeerden voor de Hungarian Darts Trophy.

Ross Smith
Brendan Dolan
Jose de Sousa
Nathan Rafferty
Andrew Gilding
William O’Connor
Joe Murnan
Jermaine Wattimena
James Wade
Luke Woodhouse
Scott Williams
Ricardo Pietreczko
Stephen Bunting
Robert Owen
Gabriel Clemens
Gian van Veen
Daryl Gurney
Rowby-John Rodriguez
Scott Waites
Richard Veenstra
Vladimir Andersen
Madars Razma
Mike de Decker
Keane Barry

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *