Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Xiaochen Zong - World Cup of Darts 2023

Xiaochen Zong domineert wederom in China en keert terug op WK

De 25-jarige Xiaochen Zong heeft zich zondagmiddag voor de derde keer gekwalificeerd voor het PDC WK. De talentvolle Chinees won wederom de Chinese Premier League, met veel drama in de finale.

In totaal namen acht spelers deel aan deze Premier League in het Aziatische land, waarbij ze een soortgelijk format hanteerden als de PDC. Elke speelronde omvatte wedstrijden van de kwartfinales tot en met de finale, waarbij spelers punten konden verdienen voor de ranking. Zondagochtend stond de laatste speelronde op het programma en kwalificeerde de top 4 zich voor de play-offs (halve finales en finale), die zondagmiddag op het programma stond.

In de eerste halve finale namen de nummers 2 en 3 van het klassement tegen elkaar op, Lihao Wen tegen Xicheng Han. Han begon als beste aan de partij door een 4-1 voorsprong te nemen. Wen vocht zich echter knap terug tot 6-7, maar vanaf daar zette Han toch een tandje bij. Met legs in 11,18 en 17 pijlen won Han met 10-6 en bereikte zo net als vorig jaar de finale. In de andere halve finale nam de grote favoriet, Xiaochen Zong, het op tegen Bin Zheng. Zong liet zijn kwaliteit opnieuw zien en bereikte zonder veel problemen de finale. Het Chinese toptalent versloeg Zheng met 10-3 en zorgde zo voor een herhaling van de finale van vorig jaar.

Zong begon erg matig aan de finale en zag in de eerste pauze tegen een 4-1 achterstand aan. In de laatste leg voor de pauze wist Zong nog een belangrijke 108-finish uit te gooien om op het scorebord te komen, terwijl Han stond te wachten op 25. Na de pauze was het Zong die het tij keerde, met twee 12-darters en een 70-finish bracht Zong de stand op 4-4. In leg 9 stopte Han de gewonnen reeks en kwam via dubbel 10 op 5-4. De laatste leg voor de pauze ging opnieuw met een 100+ finish naar Zong, een 120-finish zorgde voor een 5-5 tussenstand. Tot 7-7 gingen de legs met de darts mee. In leg 15 kwam Zong dan toch voor het eerst op voorsprong. Han kreeg 80 niet van het bord, waardoor Zong via tops naar 8-7 kon breaken. Een leg later produceerde hij een 13-darter om de break te verzilveren en een verschil van twee legs te creëren. Vanaf dat moment leek Zong vrij te gaan spelen en dat leverde hem nog een break op door een 11-darter te gooien; 10-7. De jonge Chinees kon de wedstrijd niet in zijn eigen leg afmaken, met een 18-darter brak Han terug. In leg 19 leek het dan wel voorbij te zijn, echter miste Zong 3 matchdarts. Han profiteerde en kwam via dubbel 20 op 10-9. Ook de leg daarop kreeg Zong 3 matchdarts op tops, maar werden allemaal gemist. Han deed zijn ding en dwong een beslissende leg af; 10-10. Daarin liet ‘The Pandaman’ toch wel weer zijn klasse zien, met o.a. een 180’er en 89-finish wist hij de 21ste leg in 11 pijlen naar zich toe te trekken en keert voor de derde keer terug op het PDC WK.

Uitslagen

Halve finales
Xiaochen Zong 10-3 Bin Zheng
Xicheng Han 10-6 Lihao Wen

Finale
Xiaochen Zong 11-10 Xicheng Han

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *