Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geert Nentjes sluit succesvol weekend af met titel

Geert Nentjes heeft het tweede Development Tour-weekend succesvol afgesloten met een titel. Nadat hij vrijdag de finale verloor, wist hij zondag in de finale Jitse van der Wal te verslaan. Lees hier meer.

Development Tour 10

Een totaal van 209 spelers namen deel aan het laatste Development Tour toernooi van het weekend.

In de eerste paar ronde vielen weinig verrassingen. Bij de laatste 64 wist Kevin Doets een 9-darter te gooien tijdens een 4-2 overwinning op landgenoot Wesley Veenstra. Deze ronde was echter het eindstation voor Niels Zonneveld, Jurjen van der Velde, Maikel Verberk en Gergely Lakatos. Een ronde later moesten we afscheid nemen van o.a. Bradley Brooks, Conor Heneghan en Joey Lynaugh.

Maar liefst vijf Nederlanders behaalden de laatste 16, net als de Lewy Williams, Nathan Girvan, Sebastian Bialecki en de Gibraltarees Craig Galliano die het zelfs tot de halve finales schopte.

Uiteindelijk mochten twee Nederlanders de laatste finale van het weekend gaan gooien. Jitse van der Wal en Geert Nentjes bereikten hun tweede finale van het weekend. Van der Wal deed dit met overwinningen op Owen Whiteside (4-0), Youri Brouwer (4-2), Joey de Jong (4-0), Sebastian Bialecki (4-3), Dom Taylor (5-2) en Craig Galliano (5-1). Nentjes bereikte de finale ten koste van Felix Kleeberg (4-0), Daan Bastiaansen (4-3), Maikel Verberk (4-0), Tomas Houdek (4-2), Kevin Doets (4-3), Lewy Williams (5-3) en Gian van Veen (5-1).

Nentjes begon als betere speler aan de partij, hij wist de eerste 3 legs van de wedstrijd te winnen met o.a. een 13-darter. Van der Wal deed nog wel iets terug met een 16-darter in zijn eigen leg, maar zag de Urker met een 17-darter zijn eigen leg houden en pakte met een 72-finish zijn eerste Development Tour titel van het jaar; 5-1!

Geert Nentjes: 90,09 / 50%
Jitse van der Wal: 73,11 / 33%

Nederlanders

De Nederlanders sloten af met het succesvolste toernooi van het weekend. Drie Nederlanders wisten de halve finales te bereiken. Geert Nentjes en Jitse van der Wal bereikten de finale, waarin Nentjes de betere was. Gian van Veen moest genoegen nemen met een halve finale. Daarnaast wisten Kevin Doets en Damian Vetjens de laatste 16 te bereiken.

Order of Merit

Josh Rock blijft na dit weekend aan de leiding van het Development Tour klassement, ondanks dat hij dit weekend geen toernooi heeft gegooid in Wigan. Geert Nentjes is met de titel van vandaag opgeklommen naar een derde plaats, wat hem virtueel een nieuwe tourkaart oplevert en een WK-plaats. Ook Nathan Rafferty gaat virtueel naar het WK, terwijl Nathan Girvan een tourkaart pakt. Echter zijn er nog 14 Development Tours te spelen, waardoor er nog van alles kan gebeuren.

  1. Josh Rock 5000
  2. Nathan Rafferty 4750
  3. Geert Nentjes 4450
  4. Nathan Girvan 4350
  5. Jurjen van der Velde 3900
  6. Bradley Brooks 3800
  7. Conor Heneghan 3700
  8. Lewy Williams 3150
  9. Kevin Doets 3000
  10. Keane Barry 2600
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *