Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gerwyn Price - World Grand Prix 2023

Gerwyn Price is doortastender dan Smith en haalt Grand Prix-finale

Zaterdagavond was het tijd voor de halve finales op de World Grand Prix. Gerwyn Price en Michael Smith betraden als eerste spelers het podium in Leicester.

Gerwyn Price profiteert van vele breaks

Michael Smith mocht aan de partij beginnen, maar dit bracht de Engelsman geen voordeel. Sterker nog, alle legs in de eerste set gingen tegen de darts in. Dit betekende dus ook dat Gerwyn Price de eerste set wist te winnen met 3-2. Beide mannen kregen pijlen voor de set, maar het was de Welshman die hem met een 17-darter besliste.

Michael Smith doet wat terug

Ook de tweede set zou tot een beslissende vijfde leg gaan. Alle vier de voorgaande legs gingen met de pijlen mee, waarna zowel Smith als Price uitstekend begonnen aan de laatste leg. Price mocht de leg beginnen, maar miste één pijl vanaf 97 op de dubbel 12. Smith profiteerde, gooide 25 uit en pakte de tweede set in 15 darts.

Gelijkopgaande strijd

In de derde set had Smith weinig moeite met ‘The Iceman’. Smith produceerde een 10- en een 14-darter, om de set vervolgens af te maken met een 17-darter. Price liet echter in de eerste leg van de vierde set ook zien nog altijd mee te doen. Met een 109-finish pakte Price de eerste leg ook via tops naar de Welshman ging. Price besloot de vierde set met een 15-darter en bracht de stand terug naar 2-2 in sets.

Gerwyn Price neemt de leiding

Waar de derde en de vierde set met 3-0 werden beslist, was het in de vijfde set iets spannender. Toch was Gerwyn Price die de set naar zich wist toe te trekken. Smith miste de kansen om op 2-1 in legs te komen en had vervolgens moeite met zijn openingsdubbel in deze leg. Price nam afstand en kwam via de dubbel 12 op een 3-2 voorsprong in sets.

Price bereikt opnieuw finale

In de eerste leg van de zesde set nam Price al snel afstand van Smith en de Welshman kon zich zelfs de nodige missers veroorloven. Via de dubbel 3 ging de leg uiteindelijk naar Price, die in de tweede leg de genadeklap leek uit te delen. Smith gooide 105 niet uit, waarna Price 60 finishte en op matchpoint kwam. Met een 21-darter besliste Price de partij via de dubbel 2 en bereikte hij de finale van de World Grand Prix.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael Smith: 83,94 / 33,3%
Gerwyn Price: 85,08 / 26,4%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *