Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dennie Olde Kalter

100+ spelers strijden om MODUS Super Series startbewijzen

Enkele weken geleden heeft ADC Europe bekend gemaakt dat ze de European Qualifier Tour 2023 zal organiseren in het Zuid-Hollandse Ooltgensplaat. Daar zullen zeven toernooien gespeeld worden verdeeld over vier dagen, te weten zondag 8 oktober 2023 (EQT 1 & EQT 2), zondag 15 oktober 2023 (EQT 3 & EQT 4), zondag 12 november 2023 (EQT 5 & EQT 6) en zaterdag 16 december 2023 (EQT 7).

De afgelopen weken hebben spelers zich kunnen registreren voor alle EQT-toernooien en zullen komende zondag de eerste toernooien (EQT 1 en EQT 2) gespeeld worden. Op dit ogenblik zijn er meer dan 100 registraties voor beide toernooien gedaan via het Darts Atlas Systeem. Onder de inschrijvingen zien we veel darters uit Nederland en België, maar ook spelers uit Luxemburg, Duitsland, Letland en Portugal. Een mooi internationaal gezelschap die zullen strijden om de MODUS Super Series Tickets (t.w.v. £ 1.250,00 aan deelname vergoedingen).

Komend weekend zullen beide toernooiwinnaars zich direct kwalificeren voor de MODUS Super Series en daarnaast zullen de beste vier spelers op dagranking (die geen toernooiwinnaar zijn geworden) zich ook kwalificeren. Een speler kan op een jaar zich maximaal vier keer kwalificeren voor de MODUS Super Series, dus er is de komende toernooien zeker ergens voor te spelen.

De MODUS Super Series is dan ook een kans voor elke amateurdarter om te schitteren op een tv podium, een gehele week voor de camera’s van de Engelse zender SportyStuff TV en YouTube. Er zijn dan ook de nodige bekende namen te zien in de deelnemerslijst die de strijd aan zullen gaan voor de tickets. Zo zien we o.a. voormalig PDC WK deelnemers Chris Landman, Ron Meulenkamp en Derk Telnekes, voormalig BDO WK deelnemers Cedric Waegemans, John Desreumaux, Michel van der Horst en Dennie Olde Kalter, Luxemburgs kampioen Jim Mayer en sterke spelers als Ole Holtkamp, Philip van Gasse, Youri Brouwer, Jeroen Mioch, Jimmy van Schie, Roy van de Griendt en Jeroen Caron zijn allen van de partij op de eerste EQT’s.

Mocht u toch ook nog geïnteresseerd zijn om deel te nemen, dan kunt u zich inschrijven twee uur voor aanvang van het toernooi. Voor meer informatie, tijden en reglement verwijzen wij u graag door naar onze website: www.amateurdarts.eu.

Voor degene die het toernooi willen volgen is dit mogelijk via Darts Atlas, maar zullen er ook updates gegeven worden via de nodige social media kanalen.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen Fotografie
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *