Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries - World Grand Prix 2023

Luke Humphries plaatst zich voor finale World Grand Prix 

Met ruime cijfers wist Luke Humphries zaterdagavond in de halve finale van de World Grand Prix langs Joe Cullen te gaan: de wedstrijd tussen ‘Cool Hand Luke’ en zijn landgenoot op het ‘dubbel in, dubbel uit’-toernooi eindigde in 4-0. Daarmee plaatst de Engelsman zich voor zijn tweede finale op een hoofdtoernooi.  

Joe Cullen mocht de partij beginnen, maar gemiste dubbels werden direct afgestraft met een break. ‘The Rockstar’ kon deze verloren leg echter ook weer terugpakken na wat moeilijkheden op de buitenste ring voor beide heren. In veertien darts kon Humphries daarop opnieuw een break forceren, waarna hij deze verzilverde voor de eerste set. 

‘Cool Hand Luke’ ging voort door zijn eigen leg veilig te stellen. Cullen volgde door hetzelfde te doen. Vervolgens zou Humphries twee legs achtereen grijpen om ook de tweede set met een stand van 3-1 in legs binnen te halen. 

En dit verschil zou nog even bestaan, want ook set nummer drie ging in hetzelfde aantal legs naar Humphries toe. Cullen kon nog zijn eigen leg naar zich toetrekken, maar daarna kon hij niet voorkomen dat zijn tegenstander drie legs op rij greep om de setstand op te trekken naar 3-0. 

Set vier was een tikkie spannender. Nadat beide spelers hun eigen leg binnenhaalde, gooide Humphries een 138-finish om een stap dichter bij de eindstreep te komen. Cullen toonde echter ook spierballen. Met een 150-finish dwong hij namelijk in deze set een beslissende leg af. Daarin trok Humphries aan het langste eind, waarmee hij een eindstand van 4-0 op het scorebord kreeg en een finaleplaats bemachtigde. 

In 2021 haalde Humphries de finale van het UK Open. Toen verloor hij van James Wade. Zou het ditmaal wel raak zijn voor de Engelsman? Zondag mag hij het opnemen tegen de man die zaterdag won van Michael Smith en die zichzelf de World Grand Prix-winnaar van 2020 mag noemen: Gerwyn Price. 

Gemiddeldes/dubbelpercentages: 
Joe Cullen: 80.06 / 18,5% 
Luke Humphries: 85.96 / 29.3% 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *