Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jonny Clayton - Austrian Darts Open 2023

Gouden combi: Jonny Clayton wint wéér European Tour in Oostenrijk

Jonny Clayton heeft de Austrian Darts Open op zijn naam geschreven. ‘The Ferret’ won in Graz in een spannende finale van Josh Rock: 8-6.

De Austrian Darts Open is al jaren een speciaal toernooi om te winnen: niet alleen levert het een titel en een aardig bedrag op, de winnaar gaat ook nog eens naar huis met een speciale jas. Jonny Clayton wist deze in 2018 al mee naar huis te nemen en was nu op jacht naar een tweede versie. Voor megatalent Josh Rock was dit pas zijn eerste finale op de European Tour. Dat viel niet op: beide mannen begonnen als een raket. Twee 14-darters werden opgevolgd door een 121-finish van Clayton, die zo meteen een break greep. Naarmate de wedstrijd duurde bleek dit een erg belangrijk moment te zijn geweest.

Clayton won hierna nog twee legs op rij, maar door legs in 13 en 17 pijlen bleef Rock in de wedstrijd. De break in leg drie bleef het enige verschil, en Clayton deed erg zijn best om dit verschil zo te houden. Scorend zag het er sterk uit bij ‘The Ferret’, die er zo voor zorgde dat Rock weinig kansen kreeg. De Noord-Ier kon steeds wel zijn eigen leg houden, maar druk zetten op zijn tegenstander lukte niet. Bij een stand van 7-6 hoopte hij nog één kans te krijgen: na twaalf pijlen zette hij zich weg op 46, maar meer dan dat lukte niet. Clayton bleef meedogenloos en gooide een 13-darter voor de titel. Voor de Welshman, die al behoorlijk wat prijzen heeft gewonnen, pas zijn tweede European Tour: Oostenrijk lijkt hem goed te doen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jonny Clayton: 101.36 / 42.1%
Josh Rock: 101.47 / 50%

Image courtesy of FOTO: Matic Klansek/GEPA
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *