Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matthew Edgar - Iceland Masters 2023

WDF Weekoverzicht: ‘Edgar TV’ wint in IJsland

Afgelopen weekend stonden er vier WDF-toernooien op het programma, allemaal in de categorie ‘Bronze’. In IJsland, Australië en Nieuw-Zeeland werd er gespeeld voor de titels.

Iceland Open

Het WDF-weekend begon in de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Afgelopen zaterdag vond daar het ‘Bronze’-gerankte Iceland Open plaats met 105 heren en 25 dames in actie. Bij de heren waren er 8 geplaatste spelers waarbij Mark Barilli, John Scott, Brian Lokken en Edwin Törbjörnsson de top 4 geplaatste spelers waren. Alleen Lokken lukte het niet de kwartfinales te halen, de Deen verloor in zijn openingswedstrijd van landgenoot Michael Ladefoged met 4-3.

Zes van de acht geplaatste spelers, waaronder Nederlander Erik van Manen, behaalden de kwartfinales. Barilli en Torbjörnsson wonnen met 4-0 van respectievelijk Ivan Madsen en Van Manen, terwijl de Italiaan Francesco Raschini ook de halve finale bereikte na het verslaan van Jan McIntosh met 4-3. De laatste halve finalist werd de winnaar van de Torshavn Open dit jaar, Björn Lejon versloeg John Scott in de kwartfinales.

In de finale bleven de nummer 1 geplaatste Barilli en de nummer 3 geplaatste Torbjörnsson over. Barilli had weinig problemen met Raschini (4-1) in de halve finales, terwijl Torbjörnsson zijn landgenoot Lejon met 4-3 versloeg. Torbjörnsson begon sterk aan de finale, van de eerste 5 legs won de Zweed er 4. Barilli vocht zich met een 12- en 15-darter nog wel terug tot 4-3, maar dankzij een 100-finish verzekerde Torbjörnsson zich van zijn tweede WDF-titel in 2023.

Bij de dames won de Duitse Annegret Willkomm haar tweede WDF-titel uit haar carrière. In de laatste 16 versloeg ze de nummer één geplaatste Anna Forsmark, waarna ze in de halve finales afrekende met Margaret Sutton met een gemiddelde van 78! In de finale versloeg ze de nummer twee geplaatste Maud Jansson met 5-4 in de finale.

Heren
Halve finales
Mark Barilli 4-1 Francesco Raschini
Edwin Torbjörnsson 4-3 Björn Lejon

Finale
Edwin Torbjörnsson 5-3 Mark Barilli

Dames
Halve finales
Annegret Willkomm 4-0 Margaret Sutton
Maud Jansson 4-1 4-1 Irina Armstrong

Finale
Annegret Willkomm 5-4 Maud Jansson

Murray Bridge Grand Prix

Zondag stond in Zuid-Australië het ‘Bronze’-gecategoriseerde Murray Bridge Grand Prix op het programma. Een totaal van 52 heren en 19 dames kwamen op het WDF-toernooi af. Bij de heren waren Peter Machin, Danny Porter, Brandon Weening, Brody Klinge en Arron Morrison op voorhand de favorieten om de titel te grijpen. Machin, Porter en Weening bereikten alle drie de halve finales, net als Stuart Coborn. Morrison verloor bij de laatste 16, terwijl voor Klinge de kwartfinales het eindstation was.

In de halve finales rekende de nummer één geplaatste Machin met 4-2 af met Danny Porter, ondanks een gemiddelde van 94. In de andere halve finale had Weening weinig problemen met Coborn; 4-0. In de finale gingen de eerste vier legs met de darts mee. In de vijfde leg plaatste Machin de eerste break met een 17-darter, maar kon deze vervolgens niet verzilveren. Weening brak meteen terug met een 76-finish om met een 12-darter weer op voorsprong te komen; 4-3. Machin antwoordde met een 13-darter en dwong zo een allesbeslissende negende leg af. Machin produceerde twee 180’ers en leek de titel te grijpen, maar miste vier matchdarts. Weening profiteerde optimaal en kon via tops zijn titel met succes verdedigen.

Bij de dames was Melina van den Kieboom succesvol. In de halve finales en finale had de Australische twee keer een beslissende leg nodig, maar het was genoeg om Danni Ainsworth en Joanne Hadley te verslaan.

Heren
Halve finales
Peter Machin 4-2 Danny Porter
Brandon Weening 4-0 Stuart Coburn

Finale
Brandon Weening 5-4 Peter Machin

Dames
Halve finales
Melina van den Kieboom 4-3 Danni Ainsworth
Joanne Hadley 4-0 Janine Cassar

Finale
Melina van den Kieboom 4-3 Joanne Hadley

North Island Masters

Ook in Nieuw-Zeeland werd er gedart op het WDF-circuit, in Hastings stond de North Island Masters in de categorie ‘Bronze’ op het programma. Een totaal van 71 heren en 26 dames kwamen op het toernooi af. Bij de heren waren net als alle andere toernooien in Nieuw-Zeeland Haupai Puha en Ben Robb de grote favorieten voor de titel. Echter wisten beide heren de finale niet te halen. Robb verloor in de kwartfinales van Craig Brown met 4-3, terwijl Puha in de halve finales met dezelfde cijfers verloor van Jason Fergusson.

Fergusson en Brown streden vervolgens in de finale om hun allereerste WDF-titel. Een beslissende negende leg moest de doorslag geen. Fergusson hield de zenuwen het meest in bedwang en trok de finale met 5-4 naar zich toe.

Bij de dames was Wendy Harper opnieuw de sterkste. In de finale versloeg ze Shar Maru-Habib 5-4, die eerder op de dag Nicole Regnaud en Victoria Monaghan al had verslagen. De jeugdtoernooien werden gewonnen door Conquest Waerea en Caena Waerea.

Heren
Halve finales
James Fergusson 4-3 Haupai Puha
Craig Brown 4-1 Brian Corbett

Finale
James Fergusson 5-4 Craig Brown

Dames
Halve finales
Wendy Harper 4-0 Amelia Watt
Shar Maru-Habib 4-2 Victoria Monaghan

Finale
Wendy Harper 4-3 Shar Maru-Habib

Jongensfinale
Conquest Waerea 5-3 Hunter Eyles

Meisjesfinale
Caena Waerea 4-3 Manukatia Hokianga

Iceland Masters

Afgelopen zondag stond in Reykjavik nog een ‘Bronze’ WDF-toernooi op het programma, de Iceland Masters. Ten opzichte van zaterdag werd dit toernooi begonnen in een groepsfase. 105 heren en 25 dames streden om de titels. Van de acht geplaatste spelers bij de heren, lukten het alleen Erik van Manen en Ivan Madsen om de kwartfinales te halen. Nummer één geplaatste Mark Barilli verloor bij de laatste 16 met 4-0 van Jan McIntosh, terwijl hij ook nummer twee geplaatste John Scott had verslagen.

In de kwartfinales wonnen vier spelers uit vier verschillende nationaliteiten. Matthew Edgar versloeg McIntosh met 4-1, terwijl Brian Lokken met 4-0 won van Erik van Manen. Björn Lejon haalde opnieuw een halve finale in IJsland door de overgebleven IJslander Gudjónsson met 4-3 te verslaan. De andere halve finalist was de Amerikaan Colm Neilson, hij versloeg Madsen met 4-2.

Edgar stoomde vervolgens door naar de finale, door Lokken met 4-2 te verslaan. Lejon had weinig moeite met Neilson, er werd met 4-0 gewonnen. Lejon begon als betere speler aan de finale, hij kwam 3-1 voor maar kon dit niet doortrekken. Lejon miste meerdere pijlen op de dubbel om 4-1 voor te komen, waarna Edgar terug brak naar 3-2. De Engelsman vervolgde dit met legs in 16,17 en 21 pijlen om zijn allereerste WDF-titel in zijn carrière te pakken, na maandenlange blessureleed!

Bij de dames was er opnieuw Duits succes, Irina Armstrong won haar tweede titel van het jaar. In de halve finale versloeg ze Maud Jansson, waarna ze in de finale met 5-2 won van de Amerikaanse Tracy Feiertag.

Heren
Halve finales
Matthew Edgar 4-2 Brian Lokken
Björn Lejon 4-2 Colm Neilson

Finale
Matthew Edgar 5-3 Björn Lejon

Dames
Halve finales
Tracy Feiertag 4-3 Anna Forsmark
Irina Armstrong 4-3 Maud Jansson

Finale
Irina Armstrong 5-2 Tracy Feiertag

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *