Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Greaves en Hutchinson strijden om dames wereldtitel

Beau Greaves en Kirsty Hutchinson zullen zondagavond rond 20:00 uur gaan strijden om de WDF-wereldtitel bij de dames. Beide dames wisten zaterdag hun halve finales te winnen. Lees hier meer.

Rond de klok van 17:45 uur Nederlandse tijd stond de eerste halve finale op het programma tussen Kirsty Hutchinson en Rhian O’Sullivan. Hutchinson begon erg sterk aan de partij en wist de eerste twee sets met twee keer 3-2 te winnen. Toch gaf de tweevoudig finalist van Lakeside niet zo maar op. Hutchinson begon wat dubbels te missen, waar O’Sullivan van wist te profiteren. O’Sullivan won de derde en vierde set met 3-1 in legs, waardoor er een beslissende set aan te pas moest komen. In de vijfde set hielden de dames allebei hun eigen legs, wat uiteindelijk resulteerde in een 3-2 zege voor Hutchinson. De Engelse bereikt bij haar debuut op Lakeside meteen de finale.

De tweede halve finale werd tussen de halve finales van de heren gespeeld. Daarin nam Beau Greaves het op tegen Lorraine Winstanley. De laatstgenoemde begon scorend erg matig aan de wedstrijd en mocht in de eerste twee sets twee keer op een dubbel gooien. Deze werden ook nog eens gemist, waardoor de 18-jarige de eerste twee sets zonder problemen met 3-0 won. Winstanley begon in de derde set iets beter te scoren en dat resulteerde in de eerste leg ook meteen tot een break. Met een 16-darter wist ze Greaves te breaken, maar kon de break niet verzilveren. Greaves brak met een 110-finish terug. Toch kon Winstanley een leg later meteen weer breaken en deed dat via dubbel 12. Daar bleef het uiteindelijk wel bij. Greaves brak in de vierde leg terug met een 17-darter en plaatste ze zich voor de finale door een 15-darter te produceren in de vijfde leg.

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *