Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Beau Greaves

Greaves en Suzuki kloppen Nederlanders, Ashton verslaat Sherrock

Beau Greaves en Mikuru Suzuki hebben op de Women’s World Matchplay afgerekend met de twee Nederlandse dames, terwijl Lisa Ashton titelverdediger Fallon Sherrock versloeg.

Na het succes van de Women’s World Matchplay vorig jaar keerde het toernooi voor dames dit jaar weer terug naar Blackpool. Slechts drie speelsters die vorig jaar ook meededen stonden vandaag ook aan de start: het niveau leek op voorhand te zijn gestegen.

Beau Greaves 4-0 Noa-Lynn van Leuven

Noa-Lynn van Leuven mocht in de Winter Gardens haar debuut op TV gaan maken, en dat ook nog tegen de beste vrouw ter wereld: Beau Greaves. Met een 16-darter liet de regerend wereldkampioen bij de WDF ook nog zien niet zenuwachtig te zijn. Van Leuven kreeg werd scorend overklast, maar kreeg in haar eigen leg wel de kans om een leg te winnen. Twee pijlen werden echter gemist, waarna ze het Greaves niet heel moeilijk meer kon maken.

Beau Greaves: 82.36 / 36.4%
Noa-Lynn van Leuven: 72.08 / 0%

Robyn Byrne 4-3 Rhian O’Sullivan

Ook in de tweede wedstrijd namen twee debutanten het tegen elkaar op: Robyn Byrne tegen Rhian O’Sullivan. Qua ervaring had O’Sullivan ruim het voordeel, maar het was Byrne die zich op haar beste toonde. De Ierse begon met een 15-darter, waarna O’Sullivan dit voorbeeld volgde. Beide vrouwen hielden vervolgens hun eigen leg, waarna O’Sullivan met een 12-darter indruk maakte. Toch ging de zege niet naar de vrouw uit Wales. Met een 17-darter sleepte Byrne er een beslissende leg uit, die ze met een sterke 95-finish won.

Robyn Byrne: 81.68 / 50%
Rhian O’Sullivan: 83.48 / 37.5%

Mikuru Suzuki 4-2 Aileen de Graaf

Aileen de Graaf was de eerste vrouw die vandaag in actie kwam die ook bij de vorige editie aanwezig was. De Nederlandse kreeg echter een pittige uitdaging voor de kiezen: Mikuru Suzuki. De Japanse liet ook dit jaar al zien in uitstekende vorm te verkeren. Met een 21-darter was de start nog wat twijfelachtig, maar het niveau ging daarna bij beide vrouwen snel omhoog. Een 15-darter van Suzuki werd gevolgd door een 18-darter van De Graaf. Legs in 17 en 14 volgden, waarna Suzuki met de beste leg van de partij de zege greep. Een 13-darter duwde haar gemiddelde zelfs tot boven de 90.

Mikuru Suzuki: 92.16 / 66.7%
Aileen de Graaf: 84.13 / 40%

Lisa Ashton 4-3 Fallon Sherrock

Vorig jaar waren ze nog de grote twee, dit jaar troffen ze elkaar al in de kwartfinale: Fallon Sherrock en Lisa Ashton. Beide vrouwen lijken voorbijgestreefd door Greaves en Suzuki, maar willen maar al te graag laten zien dat dit niet waar is. Qua niveau was dat in deze partij in ieder geval niet te zien: de eerste twee legs gingen in 22 en 21 pijlen. Met een 80-finish liet Sherrock een leg later wel wat moois zien, al was ook dit voor een 21-darter. Een leg later miste ze vijf pijlen op de dubbels, waardoor Ashton in leven bleef. Beide dames hielden vervolgens hun eigen leg (Sherrock deed dit in 12 pijlen), waardoor een zevende leg nodig was. Ashton mocht hem beginnen en vond juist op dit moment haar beste spel. Een 16-darter was genoeg: titelverdediger Sherrock werd uitgeschakeld.

Fallon Sherrock: 79.09 / 25%
Lisa Ashton: 76.44 / 30.8%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *