Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Patrick van den Boogaard

Patrick van den Boogaard bij debuut naar Champions Week in Super Series

Patrick van den Boogaard heeft zaterdagavond enigzins verrast door de elfde week van de MODUS Super Series 4 op zijn naam te winnen. Lees hier meer.

Van den Boogaard kwalificeerde zich voor de finaleavond door in Groep B als tweede te eindigen. Hierdoor kwam hij zaterdagavond in een groep terecht met Justin Hood en John Henderson. Van den Boogaard begon sterk aan de avond, hij versloeg Hood met 4-2 door een gemiddelde van 92 te produceren. De tweede groepswedstrijd werd met 4-2 verloren, maar uiteindelijk was het genoeg om naar de halve finales te gaan.

In de halve finales trof hij zijn landgenoot en goede vriend Wesley Plaisier. Hij werd eerste in zijn poule door Richard North en Jarred Cole te verslaan. In de halve finales kwam hij er niet aan te pas, met zijn hoogste gemiddelde van de week (101,90) won Van den Boogaard met 4-0.

In de finale was Jarred Cole de tegenstander, hij had John Henderson met 4-3 verslagen in de andere halve finale. De eerste vier legs van de finale gingen allemaal met de darts mee. In de vijfde leg plaatste de Nederlander de beslissende break, met een 17-darter kwam hij op een 3-2 voorsprong nadat Cole twee darts miste op tops. Cole kreeg twee darts op dubbel 8 om meteen terug te breaken, maar miste. Van den Boogaard bleef koel, gooide dubbel 18 en pakte zo de weektitel bij zijn debuut!

Hij zal naast Berry van Peer en Jelle Klaasen de derde Nederlander worden in Champions Week van MODUS Super Series 4. Andere namen die zich ook al gekwalificeerd hadden, waren Neil Duff, Luke Littler, Andy Boulton en Steve West.

Uitslagen

Halve finales
Jarred Cole 4-3 John Henderson
Patrick van den Boogaard 4-0 Wesley Plaisier

Finale
Patrick van den Boogaard 4-2 Jarred Cole

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *