Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries - World Grand Prix 2023

Humphries scoort sterk en wint eerste major

Luke Humphries heeft zijn eerste Major gewonnen. In de finale tegen Gerwyn Price was hij erg goed op de openingsdubbel en hij was scorend ook erg sterk. In de tweede tot en met de vierde set gooide Humphries scorend 119 en hiermee maakte hij het verschil. Humphries won met 5-2. Lees hier meer.

Eerste twee sets verdeeld

Het begin van de wedstrijd was volledig voor Price. In de eerste set waren alle drie de legs voor Gerwyn Price. Gerwyn Price was in de eerste set alle drie de legs in een pijl open, terwijl Humphries in de eerste twee legs een volle beurt op de openingsdubbel miste. Hierin wist Price snel het verschil te maken. Humphries wist geen kans op de dubbel te creëren. Price wist de set te pakken via een 16-darter, 15-darter en een 18-darter.

In de tweede set kwam de wedstrijd helemaal los. Luke Humphries was in de tweede set een stuk overtuigender en wist de eerste leg gelijk een 12-darter te produceren. Humphries kwam zo beter in zijn ritme en hij liep elke leg scorend volledig weg bij Price. Price wist na drie missers van Humphries nog een leg te redden via een 96-finish, maar hij kon weinig schade aanrichten in de tweede set. Humphries pakte de tweede set via een 3-1 stand en met een gemiddelde van 99.86.

Humphries overloopt Price scorend

In de derde set is een gemiddelde van 102.45 niet genoeg voor Price om de set te pakken. Vanaf de tweede tot de vierde set scoorde Humphries 119 gemiddeld. Het spel van beiden heren is ontzettend goed en humphries lijkt scorend een groot verschil te maken. Humphries begon de derde set met een 12-darter voor de break. Price kreeg in de tweede leg van deze set een pijltje om gelijk terug te breken, maar hij miste deze. Price mocht de derde leg nog wel houden via een 11-darter, maar hij wist geen kans te vinden om terug te breken. Humphries pakt de derde set via een 16-darter en hij komt zo op een 2-1 voorsprong.

Luke Humphries kwam ook 3-1 voor en ook in deze set zit het verschil weer scorend. Price wist in deze set maar een pijl op de dubbel te creëren. Price miste in de eerste leg gelijk een dubbel om te breken met een 15-darter. Humphries gaf voor de rest niets weg. Met een 16-darter, een 15-darter en een 16-darter wist Humphries de vierde set met 3-0 te winnen. Hij kreeg juist 7 pijlen op de dubbel om de legs te pakken. In de tweede sessie heeft Price maar drie pijlen op de dubbel gekregen en Humphries wist 13 pijlen op de dubbel te creëren. Vanaf de tweede set scoorde Humphries 119 gemiddeld.

Sterke beslissende leg zet Humphries op matchpoint

Price wist in een spannende vijfde set de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Beiden spelers hebben een pijl gekregen op de dubbel om de set te winnen. Humphries miste 82, waardoor Price via een 17-darter de set kon pakken. Humphries begon de set wel overtuigend met een 170-finish voor de eerste leg, maar hij miste vervolgens vier pijlen op de dubbel om de break te verzilveren. Humphries liet Price er weer in en Price profiteerde hier van. Beiden spelers hielden vervolgens hun eigen leg en zo bracht de vijfde set een beslissende leg, deze pakte Price.

De volgende set wist Luke Humphries met een overtuigende laatste leg te houden. Hij gaf wel eerst een 2-0 voorsprong weg, maar hij wist de vijfde leg overtuigend te winnen met een 13-darter. Humphries wist in de tweede leg van deze set te breken met een 15-darter, maar Price wist gelijk te antwoorden met een 13-darter. Ook deze leg leverde dus een beslissende leg op. In deze beslissende leg opende Humphries met een 152 en hij gooide ook nog een 180-er. Zo kwam Humphries 4-2 voor en had hij nog maar een set nodig.

Luke Humphries stond op matchpoint en hij benutte hem ook gelijk. Ook in deze set kwam het tot een beslissende leg. Humphries wist zijn titel te pakken via een 138-finish en de ontlading was groot. In deze set leek de break niet te komen. Beiden heren wisten de eerste twee eigen legs te houden en Price stond in de vijfde leg op de dubbel te houden. Humphries gooide 138 uit voor de wedstrijd.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 93.3 / 40.5%
Gerwyn Price: 91.0 / 52.2%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *