Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ian White - Zwaantje Masters 2023

Ian White miste het WK vorig jaar: ‘Dat deed pijn, dit jaar wil ik daar wel weer staan’

Ian White is op de weg terug. Na een teleurstellend einde van 2022, waarin hij het WK miste, is de Engelsman vastberaden om dit jaar het WK wel te halen en weer te gaan klimmen op de rankings. Tijdens het Zwaantje Masters sprak Darts Actueel met ‘The Diamond’.

Ian White kende in 2022 één van zijn mindere jaren in lange tijd. De Engelsman slaagde er niet in zich te kwalificeren voor het WK, evenmin als voor de World Matchplay en de World Grand Prix. Hierdoor zakte hij aan het einde van het jaar naar plaats 38 en hij bevond zich buiten de top 64 in de race om de tourkaart aan het einde van 2023. Er was duidelijk werk aan de winkel voor White.

Nieuwe darts

Aan het einde van 2022 stapte White over naar een nieuwe set pijlen die later door Unicorn op de markt werd gebracht, maar het was van korte duur voor White. In 2023 stond White toch weer aan de oche met zijn vertrouwde set pijlen.

“Unicorn heeft mij gevraagd om hun nieuwe set darts uit te proberen. Ik heb het geprobeerd, maar het voelde niet comfortabel. Hoewel ze de pijlen wel hebben uitgebracht, zal ik voorlopig bij mijn oude set blijven. Hopelijk kan ik met deze set terugkomen naar waar ik hoor. Ik speel er goed mee en gooide nog een 9-darter drie weken geleden.”

WK

White miste het WK vorig jaar en dat was voor het eerst sinds 2011. Hij liet tegenover Darts Actueel weten dat dat erg pijn deed. “Je kunt een slecht jaar hebben, maar als je het WK haalt en daar ver in komt, dan kun je het tij keren en toch terugkijken op een goed jaar. Het WK is belangrijk; ik miste het vorig jaar en dat deed pijn, heel erg veel pijn.”

Doelen

White heeft een sterk eerste halfjaar achter de rug. Deelname aan de Players Championship Finals en het WK lijken al bijna zeker te zijn, terwijl hij ook in de race is voor kwalificatie voor het EK en de World Grand Prix. Aan het begon van het jaar had White een aantal doelen opgezet, zo liet hij weten. Hoe staan die doelen er op dit moment voor?

“Mijn doel voor dit jaar is om weer in Ally Pally te staan en hopelijk kan ik me van tevoren nog kwalificeren voor wat TV-toernooien. Daarnaast wil ik zoveel mogelijk winnen om zo weer te gaan stijgen op de rankings.”

“Ik denk dat er niet veel spelers zijn die mij graag in de eerste ronde willen loten, dus hopelijk kan ik me voor het WK kwalificeren. Natuurlijk wil ik me ook kwalificeren voor de World Grand Prix en de Grand Slam of Darts, we blijven ons best doen. Sommige doelen zijn nog haalbaar, sommige niet”, sloot White af.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Wouter Bijnen / Zwaantje Masters
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Ian White miste het WK vorig jaar: ‘Dat deed pijn, dit jaar wil ik daar wel weer staan’