Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jurjen van der Velde

Jurjen van der Velde laat Nederland juichen op DT, Rafferty wint ook

Vrijdagochtend is de Development Tour hervat in Wigan. Dit weekend worden er 5 toernooien afgewerkt. Op de vrijdag waren Nathan Rafferty en Jurjen van der Velde succesvol. Lees hier meer.

Development Tour 6

Een totaal van 221 spelers begonnen aan de hervatting van de Development Tour, waaronder tientallen Nederlanders. O.a. zagen we Jitse van der Wal en Justin van Tergouw terug in actie op het circuit. Naast de Nederlanders en spelers uit het Verenigd Koninkrijk waren er ook Amerikanen, Hongaren, Duitsers, Belgen en een Japanner aanwezig.

Veel van de spelers in de top van het klassement wisten ver in het toernooi te komen. Dit gold niet voor Bradley Brooks, van de nummer twee van het klassement moesten we bij de laatste 64 al afscheid nemen. Lewy Williams, Jarred Cole, Nathan Girvan, Christopher Holt, Rusty-Jake Rodriguez en 6 Nederlanders behaalden de laatste 16 van het eerste toernooi van de dag.

Uiteindelijk bleven twee tourkaarthouders over, Lewy Williams en Nathan Rafferty. Williams bereikte de finale na overwinningen op Mikey Rees (4-0), Justin van Tergouw (4-0), Lloyd Walker (4-0), Fabian Schmutzler (4-1), Robin Beger (4-2), Nathan Girvan (5-2) en Geert Nentjes (5-4). Rafferty bereikte de finale ten koste van Jaikob Selby-Rivas (4-1), Chris Birch (4-0), Jack Male (4-2), Sebastian Bialecki (4-1), Jacob Gwynne (4-0), Rusty-Jake Rodriguez (5-3) en Jarred Cole (5-1).

Lewy Williams schoot uit de startblokken in de finale, hij pakte de eerste twee legs in 12 en 17 darts. Daarna wisten de heren tot aan leg 6 hun eigen leg te houden. In de zesde leg brak Rafferty terug met een 100-finish, met Williams wachtend op tops. De Noord-Ier wist vervolgens ook zijn eigen leg te houden kwam zo op matchpoint; 4-3. Williams hield met een 76-finish zijn eigen leg en daardoor moest er een negende en beslissende leg komen. Beide heren kreeg een matchdart, maar uiteindelijk was het Rafferty die in 18 darts toch zijn eerste titel van het jaar pakte.

Nathan Rafferty: 88,83 / 42%
Lewy Williams: 90,18 / 36%

Development Tour 7

Rond de klok van 15:30 uur Nederlandse tijd begon het tweede toernooi van de dag, met één speler meer dan het eerste toernooi; 222 spelers.

Het bleek een Nederlands toernooitje te worden in de namiddag van vrijdag: drie van de vier halve finalisten waren van ‘ons’. Geert Nentjes behaalde opnieuw de halve finale, maar ook Jurjen van der Velde en Justin van Tergouw mochten belangrijke ponden voor de ranglijst bijschrijven. De Noord-Ier, en tourkaarthouder, Nathan Rafferty, was de vierde halvefinalist.

Geert Nentjes had de grootste moeilijkheden met Rafferty. De Urker kwam zelfs met 2-0 achter, maar draaide dit dankzij goed scorend vermogen om naar een 5-4 overwinning. Jurjen van der Velde liet opnieuw zien helemaal thuis te zijn op de Development Tour, hij versloeg Justin van Tergouw met 5-2.

Maikel Verberk strandde in de kwartfinale terwijl Owen Roelofs en Niels Zonneveld strandde bij de laatste 32.

Uiteindelijk stonden aan het einde van de dag Jurjen van der Velde en Geert Nentjes in de finale.

Jurjen van der Velde, ook winnaar van een Development Tour-toernooi in 2021, had de finale helemaal in zijn hand. De jonge Groninger won de eerste vier legs, gaf daarna maar één legje weg, om vervolgens de wedstrijd af te maken met een 15-darter in een 5-1 overwinning.

Jurjen van der Velde: 81,28 / 38%
Geert Nentjes: 81,03 / 9%

Nederlanders

De Nederlanders kenden een prima dag in Wigan. Jurjen van der Velde is dé man van de dag met een overwinning en een kwartfinale. Geert Nentjes laat zijn recente goede vorm opnieuw zien met twee halve finales, terwijl Maikel Verberk een kwartfinale haalde. Maikel Verberk, Jitse van der Wal, Owen Roelofs, Angelo Balsamo eindigden bij de laatste 16.

Order of Merit

Jurjen van der Velde heeft hele goede zaken gedaan op de ranglijst vandaag. Met zijn overwinning (en een kwartfinale) staat Jurjen van der Velde op de derde plaats op de ranglijst. Aangezien Josh Rock al op een WK-plaats staat via de Pro Tour, staat Jurjen van der Velde virtueel op het WK Darts 2023.

  1. Josh Rock 5000
  2. Nathan Rafferty 3650
  3. Jurjen van der Velde 3600
  4. Bradley Brooks 3350
  5. Kevin Doets 2750
  6. Lewy Williams 2750
  7. Keane Barry 2600
  8. Nathan Girvan 2050
  9. Geert Nentjes 1950
  10. Jarred Cole 1900
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *