Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Laatste dame uit het WK, Williams verslaat Bialecki

Op de zesde speeldag van het WK werden er naast de wedstrijden van de Nederlanders nog twee eerste ronde partijen gespeeld. Lees hier meer.

Jim Williams vs Sebastian Bialecki

De avond werd afgetrapt door Jim Williams en Sebastian Bialecki. Williams won al eens de World Cup bij de WDF en wist dit jaar ook een Pro Tour-toernooi op zijn naam te schrijven. Vorig jaar strandde Williams in de tweede ronde bij zijn debuut op het PDC WK. De 19-jarige Bialecki maakte vanavond zijn debuut op het WK. Het gebrek aan ervaring was aan Bialecki niet af te zien. Nadat hij zijn eigen leg hield brak hij een slordig met zijn kansen omspringende Williams meteen in de tweede leg. In de derde leg van de eerste set wist Williams de eerste maximale score van de wedstrijd te noteren. Verder stelde hij scorend teleur en wist Bialecki zonder onder druk gezet te worden door Williams de eerste set met 3-0 te winnen.

In de tweede set wist Williams zijn eerste dubbel te gooien, nadat hij deze wedstrijd al 9 pijlen gemist had. Hiermee kwam hij op een 1-0 voorsprong. Hierna ging ook het scorende niveau omhoog. De tweede leg ging ook met de pijlen mee, omdat Bialecki zijn eigen leg binnen slechts elf pijlen wist uit te gooien. Dit werd gevolgd door een 13-darter van Williams. Ook de volgende leg gooide ‘The Quiff’ in vijf beurten uit. Dit betekende de eerste break in de set, waardoor deze set met 3-1 naar Williams ging.

De derde set begon met een 14-darter van Bialecki, die daarmee zijn eigen leg hield. Dit bleek een voorbode voor een goede set van beide heren, die beiden niet misten op de dubbels en in de set boven de honderd gemiddeld gooiden. Hierna was het weer de beurt aan Williams die ook in veertien pijlen zijn eigen leg uitgooide. Dit betekende een 1-1 stand. Nadat Bialecki zijn eigen leg weer behield, gooide Williams in zijn eigen leg op spectaculaire wijze 154 uit via dubbel 17. Dit bracht de derde set naar een beslissende leg, waarin Bialecki op zijn beurt een 136-finish gooide, waardoor ‘Bolt’ met 2-1 voorkwam.

Ook in de vierde set begon met een leg die met de pijlen meeging, Williams wist op 1-0 te komen. Hierna plaatste Williams zijn tweede break van de wedstrijd, waardoor hij op 2-0 voorsprong in de tweede set kwam. In de derde leg had Williams het voordeel dat hij als eerst mocht gooien, en verzilverde dit voordeel ook; via dubbel 16 maakte hij er 2-2 in sets van. Hiermee herpakte Williams zich goed, hij gunde Bialecki geen pijl op een dubbel in de vierde set. Hierdoor kwam er een vijfde en beslissende set.

In de beslissende set miste Bialecki twee pijlen om zijn leg te houden, waarna Williams 130 uitgooide op de bull. Dit betekende een belangrijke break voor Williams die vanaf dat moment het initiatief in de beslissende set had. Hierna had Bialecki moeite om de triples te raken en gooide Williams de tweede leg in 15 darts uit voor een 2-0 voorsprong. Dit betekende dat Williams vanaf dat moment voor de wedstrijd mocht gooien. In de derde leg kreeg hij geen matchdarts, deze werd gewonnen door Bialecki. In de vierde leg had hij aan één pijl op tops genoeg om de wedstrijd te beslissen. Williams treft in de volgende ronde James Wade.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jim Williams: 91.09 / 42.3%
Sebastian Bialecki: 90.32 / 40.0%

Ricky Evans vs Fallon Sherrock

De dame uit Engeland mocht de wedstrijd beginnen. In haar tweede beurt gooide zij al een maximale score, maar wist deze leg niet af te maken. Zij miste 4 darts op een dubbel, waar Evans na 2 pijlen voor een dubbel wel checkt. Het werd 1-0 voor ‘Rapid Ricky’. Sherrock breekt meteen terug door 25 uit te gooien, nadat zij de bull miste op 83. Het werd 1-1 en al heel snel 2-1 voor Sherrock, doordat zij een 14-darter wist te gooien. In de laatste leg van de set overleefd ‘The Queen of the Palace’ 1 dart van Evans om zijn eigen leg te houden. Ze checkte dubbel 18 met haar tweede dart om de eerste set te winnen met 3-1. 

In de set van Ricky Evans domineerde de dame ook al snel. Zij brak Evans en stal de leg door 76 uit te gooien. Dit wist de man uit Engeland snel weer recht te trekken, door eerst een 180 te gooien en erna een knappe 122-finish te gooien op bullseye. Het werd 1-1 in legs. Opnieuw komt Sherrock in de derde leg als eerste op een finish. Zij mist net zoals net een 83-finish op de bull en dit kon zij in de beurt hierna niet rechttrekken. Evans wachtte op tops en wist deze in 1 dart te checken. Het werd 2-1 voor ‘Rapid Ricky’. Ook in de vierde leg was Sherrock scorend beter en kwam eerder op een finish. Zij gooide 66 niet uit, maar checkte in de beurt erna wel dubbel 9 om gelijk te komen in legs. Ricky Evans weet dat het serieus is en opent zijn leg met een 180, maar volgt dit met een 26-score. Sherrock gooit 140 en hierna 100. Evans komt eerder op een finish en zette hem van 155 naar 58. ‘The Queen of the Palace’ krijgt een kans op 164 maar zet deze op 106. Evans mist opnieuw 3 pijlen, maar ook 106 van Sherrock gaat niet uit. Hierna weet Evans wel dubbel 5 te checken om deze set 3-2 te winnen. Het werd 1-1 in set.

In de derde set was het weer aan Sherrock om te beginnen, maar toch ging de eerste leg naar Evans. Hij gooide een 14-darter om haar te breken. Dit breide Sherrock al snel recht door dubbel 15 te gooien, nadat zij een 167-finish mist op de bull. Het werd 1-1 en kort hierna al 2-1 voor de dame nadat zij 32 checkt. Evans gaf gas met een 180 en gooide een 13-darter om opnieuw gelijk te komen. In de beslissende leg missen beide spelers meerdere dubbels. Nadat Sherrock 7 darts mist om de set te houden, gooide Evans wel tops na zelf ook 3 pijlen te hebben gemist. Het werd 2-1 in sets voor ‘Rapid Ricky’.

Fallon Sherrock schoot uit de startblokken in de set van Ricky Evans. Ze checkte een 76-finish om zijn leg te stelen. Deze break verzilverde zij door 52 uit te gooien op dubbel 8 en het werd in no-time 2-0 voor ‘The Queen of the Palace’. Deze set wilde Ricky Evans niet weggeven en vocht terug. Hij checkte dubbel 16 om 2-1 te maken. In de leg hierna mist Evans een 74-finish op dubbel 16, waar Sherrock kansen kreeg op dubbel 19. Deze wist zij niet te gooien, waardoor Evans dubbel 8 checkte. Het werd 2-2 in legs en het kwam opnieuw aan op een beslissende leg. Ricky Evans mocht gooien voor de wedstrijd en dit deed hij goed. Waar Sherrock hem net op een finish zette, gooide de man uit Engeland al een prachtige 107 finish op dubbel 16. Hij won de wedstrijd met 3-1 in sets. De sets werden 2-3, 3-2, 3-2 en 3-2.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Fallon Sherrock: 89.71/29%
Ricky Evans: 89.32/47.6%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *