Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Scherpe Van Barneveld klopt Meikle: Price wacht

Raymond van Barneveld is goed begonnen aan zijn 30e WK. Tegen Ryan Meikle speelde hij bij vlagen erg sterk, wat hem de 3-1 zege opleverde.

Na zijn halve finale op de Grand Slam of Darts leek Raymond van Barneveld met vertrouwen af te reizen naar het WK. Een voedselvergiftiging, een dag voor zijn openingspartij, probeerde nog roet in het eten te gooien, maar toch verscheen ´Barney´ met gefocuste blik op het podium. Ryan Meikle deed dit echter ook. De Engelsman knalde er meteen een 15-darter in, waarna RVB volgde met een 16-darter. Meikle versnelde nog maar een keer door een 12-darter te gooien, waarna hij een leg later de bull maar nipt miste voor een 161-finish. Doordat Van Barneveld niet in 15 pijlen uit was, kwam de Engelsman echter terug en ging de eerste set eenvoudig naar hem.

Van Barneveld bij vlagen briljant

De Nederlander was gewaarschuwd: wilde hij van Meikle winnen, dan moest zijn niveau omhoog. RVB leek dit zelf ook te beseffen en deed dit ook. Met een 13-darter kende hij een vliegende start vanuit de pauze, waarna hij met legs in 14 en 12 pijlen de set op grandioze wijze binnenhaalde. Door na de tweede onderbreking meteen een break te pakken hield het goed gevoel nog even vol. Meikle werkte zich echter terug in de wedstrijd door legs in 14 en 13 pijlen te gooien. De druk kwam daarna wel vol bij de Engelsman te liggen. Van Barneveld sleepte er namelijk een beslissende leg uit, die hij ook nog eens met een 140 begon. Meikle gooide juist op dit moment zijn slechtste leg van de wedstrijd, waardoor de Nederlander op 2-1 in sets kwam.

RVB maakt het koeltjes af

Met een 15-darter hield RVB meteen zijn eigen leg in set vier, waardoor hij de wedstrijd voor het grijpen had. Meikle stortte volledig in, waarna Van Barneveld met nog een 15-darter ook de break pakte. Met nog zo’n leg maakte hij het daarna meteen af. Gerwyn Price wacht na kerst: twee keer versloeg hij de Welshman op de Grand Slam, dus kan hij met vertrouwen naar deze partij toewerken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 95.18 / 50%
Ryan Meikle: 93.89 / 29.4%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *