Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Chris Landman

Landman klopt Klaasen en haalt finale op Lakeside

Chris Landman is één stap verwijderd van de wereldtitel op Lakeside. De darter uit Wapenveld versloeg Jelle Klaasen in de halve finale, waardoor Andy Baetens op zondagavond wacht in de finale.

In 2017 was Danny Noppert de laatste Nederlander die op Lakeside de finale bij de mannen haalde. Bijna zeven jaar later streden twee landgenoten voor zijn opvolging: Jelle Klaasen tegen Chris Landman. Met een 12-darter startte Klaasen furieus, maar daarna werd het rommelig. Landman won twee legs op rij, waarna hij optimaal profiteerde van missers op de dubbels van ‘The Cobra’. Lang kon hij niet genieten van setwinst: met legs in 16, 16 en 17 pijlen ging set twee naar Klaasen, waardoor de stand op 1-1 kwam.

Gemiste dubbels zorgen voor spanning

Het initiatief lag bij de voormalig wereldkampioen, die scorend de betere leek van de twee. Ondanks een 116-finish van Landman ging ook set drie naar Klaasen, die dit keer degene was die profiteerde van missers op de dubbels van zijn tegenstander. Landman wist de hoge finishes wel te vinden, maar met meer pijlen in de hand vond hij het lastiger. 110 ging in set vier uit, maar ook hier moest hij toezien hoe Klaasen de volgende drie legs won. De stand kwam op 3-1: ‘The Cobra’ was de eerste die een gat sloeg. Landman moest aan de bak en vond ook een versnelling: met een 12-darter brak hij zijn landgenoot, waarna hij zijn eigen leg in 13 pijlen hield en de set greep. Een belangrijk moment in de partij volgde. Nadat beide mannen in set zes hun eigen legs hielden, kwam er een beslissende leg. Beide spelers misten hierin pijlen voor setwinst, waarna Landman degene was die de dubbel wel vond. In plaats van 4-2 kwam de stand op 3-3: alles lag weer open.

Landman trekt aan langste eind

Waar Klaasen in het begin het betere van het spel leek te hebben, was het nu Landman die beter in de wedstrijd zat. Beide mannen bleven nog steeds veel dubbels missen, maar Landman begon ze ook steeds vaker te raken. Met een 12-darter greep hij nog maar weer eens een break, waarna hij dit verzilverde met een leg in 14 pijlen. Klaasen haakte aan, maar moest toezien hoe Landman met een 13-darter de set greep. ‘The Countryman’ had het ritme goed te pakken en deelde steeds op het juiste moment een klap uit. In set acht vond hij de genadeklap. Nadat beide mannen een leg hadden gewonnen, zette hij zichzelf met een 17-darter op matchpoint. Op de zege hoefde hij niet lang meer te wachten: met een finish van 100 voor een 14-darter greep hij de winst. Op zondagavond mag de darter uit Wapenveld in zijn grootste wedstrijd ooit spelen: de WDF WK-finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Chris Landman: 89,22 / 35,42%
Jelle Klaasen: 87,92 / 26,32%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Landman klopt Klaasen en haalt finale op Lakeside