Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Bradley van der Velden - WDF World Championship 2023

Van der Velden en Fochesato kronen zich tot WDF-wereldkampioen

Bradley van der Velden en Aurora Fochesato zijn de nieuwe WDF-wereldkampioenen bij de jeugd! Van der Velden is daarmee de tweede Nederlander de deze titel op zijn naam schrijft. Lees hier meer.

Van der Velden volgt landgenoot op

Bradley van der Velden heeft Bradly Roes opgevolgd als WDF-wereldkampioen bij de jongens. De 15-jarige Nederlander die afgelopen seizoen Nederlands Rankingkampioen werd, schrijft zijn grootste titel tot op heden op zijn naam. In de finale werd met 3-0 in sets afgerekend met Adam Dee.

Van der Velden begon goed aan zijn allereerste grote finale. Hij wist zijn eigen set overtuigend met 3-0 te winnen en sloot de set af met een 76-finish. In de tweede set ging Dee beter van start. Met een 17-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij in 21 pijlen de Nederlander wist te breaken. Toch wist Van der Velden zich terug te vechten tot 2-2, na enkele gemiste setdarts van de Ier. In de beslissende vijfde leg misten beide jongens pijlen voor de set, maar uiteindelijk ging de set via dubbel één alsnog naar de Nederlander. Deze klap kwam Dee niet meer te boven. Met legs in 22,16 en 20 pijlen kroonde de Nederlander zich als kersverse WDF-wereldkampioen bij de jongens.

Fochesato schrijft opnieuw geschiedenis

Aurora Fochesato heeft opnieuw geschiedenis geschreven voor Italië. Na het behalen van twee Europe Cup Youth-titels heeft de 17-jarige nu ook het WDF WK op haar naam geschreven en volgt daarmee Eleanor Cairns op. In de finale was Fochesato met 2-0 in sets te sterk voor de Hongaarse Krisztina Turai.

In de eerste set waren het voornamelijk de zenuwen die de overhand hadden bij beide speelsters. Uiteindelijk ging deze set met 3-0 naar de Italiaanse. In de tweede set moest er een beslissende leg aan te pas komen. Fochesato had een knappe 15-darter geproduceerd, terwijl Turai een 82-finish gooide. In de beslissende vijfde leg was het Fochesato die iets sterker bleek en via dubbel 10 als eerste Italiaan ooit wereldkampioen werd.

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *