Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Luke Littler - PDC World Championship 2024

Littler en Van Gerwen kruisen degens opnieuw in finale Dutch Darts Masters  

Wordt het een tweede World Series-titel op rij voor Luke Littler? De 17-jarige Engelsman passeerde Gerwyn Price zaterdagavond voor een plek in de finale van de Dutch Darts Masters. Hij treft Michael van Gerwen, die Gian van Veen versloeg in de halve finale. Zo staan er in Den Bosch dezelfde finalisten op het affiche als in Bahrein.  

De eerste halve finale van de Dutch Darts Masters ging tussen Luke Littler en Gerwyn Price. Deze heren troffen elkaar eerder deze maand ook al in de halve finale van de Bahrain Darts Masters. Toen won Littler, die later ook als beste van het gehele toernooi uit de bus kwam. Deze Littler mocht nu de halve finale van de Dutch Darts Masters aftrappen, nadat hij in de kwartfinale langs zijn recente tegenstander in de WK-finale, Luke Humphries, ging. Middels een 104-finish wist Littler de eerste leg, waarin Price een ‘Robin Hood’ gooide, naar zich toe te trekken. Met een break ging de Engelsman nog verder van zijn Welshe tegenstander vandaan. Door een 123-finish te gooien, kon Price de schade daarop beperken. Daarna kwam hij met een 11-darter op gelijke hoogte. ‘The Iceman’ liet kansen op de dubbels om op voorsprong te komen vervolgens onbenut, waardoor ‘The Nuke’ de score optrok naar 3-2.  

Nadat beide heren tweemaal hun eigen leg veiligstelden, kwam Littler op matchpoint middels een break. In veertien pijlen breide de 17-jarige Engelsman er vervolgens een einde aan: 7-4 voor de regerende jeugdwereldkampioen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Luke Littler: 98,21 / 31,8% 
Gerwyn Price: 94,46 / 25,0% 

Tekst loopt door onder de tweet.

Nederlands onderonsje in Den Bosch 

Ook in de tweede halve finale mocht de jongste speler het spits afbijten: de 21-jarige Gian van Veen, die Danny Noppert versloeg in de kwartfinale, kon zijn eigen leg binnenhalen. Michael van Gerwen, die Raymond van Barneveld klopte, had daarop twintig pijlen de tijd om hetzelfde te doen. De drievoudig wereldkampioen wist vervolgens een break te forceren. Van Veen pakte de leg echter direct weer terug en kon gemiste dubbels van zijn tegenstander afstraffen door zijn break ook te verzilveren.  

Van Gerwen, voor wie spelen in Den Bosch praktisch een thuiswedstrijd is, hield stand door een eigen leg binnen te harken en vervolgens in elf pijlen de tussenstand op te trekken naar 4-3. Daarop kon Van Veen profiteren van missers door middels een break weer op gelijke hoogte te komen. Echter, de man in het appeltjesgroen greep de leg direct terug. Een 14-darter bracht ‘Mighty Mike’ daarna op een leg afstand van de finale. Aan dertien pijlen had de Nederlander dan genoeg om zich met een uitslag van 7-4 te plaatsen voor de eindstrijd en zo de kans op revanche levende te houden. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages: 
Michael van Gerwen: 96,88 / 28,0% 
Gian van Veen: 90,56 / 44,4% 

De finale – een strijd om de Toon Greebe-trofee – zal zaterdagavond rond 22:45 uur starten. Deze is te bekijken via onder meer Viaplay en RTL7.  

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *