Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler

Littler grijpt tourkaart én WK-plek, Rodriguez en Bialecki winnen

Dé sensatie van dit moment, Luke Littler, heeft zijn jaar nog wat meer glans gegeven. De Engelsman grijpt via de Development Tour een tourkaart én een plek op het PDC WK.

Nijman doet goede zaken, Rodriguez wint

Rusty-Jake Rodriguez heeft vrijdagmiddag zijn eerste Development Tour-titel van 2023 gewonnen. In het eerste toernooi van het laatste weekend van het seizoen versloeg de Oostenrijker op weg naar de finale o.a. Leighton Bennett (4-1), Nathan Girvan (5-4) en Dylan Slevin (5-3). In de finale was de Duitser Dominik Grüllich de tegenstander. Grüllich begon sterk aan de finale door de eerste twee legs in 14 en 16 darts te winnen, maar zag zijn voorsprong snel verdwijnen. Rodriguez won drie legs op een rij, waarna Grüllich er in 18 darts 3-3 van maakte. De eindfase was toch voor de Oostenrijker, met een 17- en 20-darter trok Rodriguez zijn zevende Development Tour-titel in zijn carrière naar zich toe.

Wessel Nijman deed meteen goed zaken richting het behalen van een tourkaart en een WK-ticket, de Nederlander haalde de halve finales. Met zes gemiddeldes boven de 90, waaronder een gemiddelde van 102 en 111 maakte Nijman opnieuw een goede indruk. In de halve finales moest Nijman zich met een gemiddelde van 103 erkennen in Dominik Grüllich, hij was met 5-4 te sterk.

Littler pakt tourkaart én plek op WK

Het zat er al even aan te komen, maar tijdens het 22e toernooi kwam er de bevestiging: Luke Littler verzekerde zich van een tourkaart én een plek op het PDC WK. De 16-jarige sensatie nam het bij de laatste 16 op tegen Nathan Rafferty, de enige speler die hem nog kon bedreigen. Met 4-1 was de Engelsman te sterk, waardoor hij zich van de hoofdprijzen verzekerde. Wessel Nijman hoopt hem morgen te volgen: de Nederlander haalde weer de halve finale, waardoor ook hij dichtbij deze twee prijzen is.

Gian van Veen herstelde zich van een vroege nederlaag in het eerste toernooi van de dag. De Nederlander haalde, zonder geweldig te spelen, de halve finale. Sebastian Bialecki was hem hierin net te slim af. Keane Barry versloeg Nijman in de andere halve finale: geen Nederlandse finale dit keer. Het was de Pool die in de finale het voortouw nam. Met drie legs op rij kwam hij op 3-1, waarna hij Barry alleen nog zijn eigen legs gunde. Met een 13-darter was het daarna raak: voor de vierde keer greep ‘Bolt’ een titel op de Development Tour.

Uitslagen

Development Tour 21
Kwartfinales
Rusty-Jake Rodriguez 5-4 Nathan Girvan
Dylan Slevin 5-0 Shusaku Nakamura
Wessel Nijman 5-0 Sebastian Bialecki
Dominik Grüllich 5-2 Llew Bevan

Halve finales
Rusty-Jake Rodriguez 5-3 Dylan Slevin
Dominik Grüllich 5-4 Wessel Nijman

Finale
Rusty-Jake Rodriguez 5-3 Dominik Grüllich

Development Tour 22
Kwartfinales
Sebastian Bialecki 5-3 Adam Paxton
Gian van Veen 5-1 Nathan Girvan
Wessel Nijman 5-4 Luke Littler
Keane Barry 5-0 Jacob Gwynne

Halve finales
Sebastian Bialecki 5-4 Gian van Veen
Keane Barry 5-3 Wessel Nijman

Finale
Sebastian Bialecki 5-3 Keane Barry

Stand Development Tour

Met nog twee toernooien te gaan lijkt er alleen nog spanning in de strijd om het plekje op de Grand Slam of Darts te zijn. Littler moet een achterstand van 1575 pond goedmaken, anders ligt er voor Gian van Veen een ticket klaar voor dit prestigieuze toernooi.

  1. Gian van Veen 18250
  2. Luke Littler 16675
  3. Wessel Nijman 14250
  4. Nathan Rafferty 9725
  5. Sebastian Bialecki 8950
  6. Dylan Slevin 7975
  7. Rusty-Jake Rodriguez 7425
  8. Bradley Brooks 7275
Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *