Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Humphries - Grand Slam of Darts 2023

Humphries klopt Evans op WK, Hempel langs Slevin

Een van de favorieten voor de wereldtitel, Luke Humphries, maakte zondagavond zijn opwachting op het WK. Hij won van Lee Evans, waarbij hij geweldige legs afwisselde met minder spel. Eerder op de avond worstelde Florian Hempel zich los van Dylan Slevin.

Hempel knokt zich langs Slevin

De in Keulen wonende Florian Hempel trapte de partij en daarmee de avond af. De Duitser met het shirt in carnavalsthema kende echter geen feestelijke start: nadat Hempel zijn eigen leg veiligstelde, kon de 21-jarige Dylan Slevin hetzelfde doen en daarop ook een break forceren om gemiste dubbels af te straffen. Vervolgens had de Ier twintig pijlen de tijd om de eerste set binnen te halen.

Dat leek Slevin goed te doen, want met een 167-finish liet hij de hoogste uitgooi op het toernooi tot dan toe zien. Hempel wist daarop terug te bijten door 107 uit te gooien. Nadat beide heren hun eigen leg behielden, kon Hempel profiteren van missers van Slevin en de setstand op 1-1 brengen.

Dat bracht Slevin niet van de wijs: middels een 14-darter kon hij een break bewerkstelligen en met twaalf pijlen wist hij deze ook te verzilveren. Met eveneens een break en verzilvering kon Hempel echter snel weer op gelijke hoogte komen. De Duitser trok uiteindelijk ook aan het langste eind in deze set: zijn tegenstander miste de roos voor een 122-finish, waarop Hempel 85 uitgooide.

Nadat hij nog een leg van Slevin afsnoepte, bracht de Duitser zichzelf in dertien pijlen op matchpoint. De Ier behield nog eenmaal zijn leg, maar daarop zou Hempel met een 14-darter de overwinning grijpen. Een eindstand van 3-1 laat de feestelijke confettiprint op zijn shirt dus toch nog tot zijn recht komen.

Dimitri Van den Bergh wacht in de volgende ronde.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Dylan Slevin: 90.21 / 42%
Florian Hempel: 91.06 / 38%

Humphries zonder moeite langs Evans

De laatste partij van de derde avond in Alexandra Palace, Londen zag de topfavoriet voor de wereldtitel in actie. Binnen een aantal maanden tijd won Luke Humphries namelijk zijn eerste major met de World Grand Prix, zijn tweede genaamd de Grand Slam of Darts en nummer drie in de Players Championship Finals.

Slechts twee spelers slaagden er eerder in dat drietal in één jaar af te vinken: inderdaad, Phil Taylor en Michael van Gerwen. De druk op Humphries was dus hoog, de topfavoriet kreeg in Lee Evans een oude koppelmaat als tegenstander.

Evans mocht de wedstrijd op gang trekken en zag na het missen van een 112-finish op dubbel 16 meteen Humphries in 14 pijlen breken: 85 ging via triple 19 en dubbel 14 uit. Een 14-darter verdubbelde de voorsprong van Cool Hand Luke, waarna zijn 35-jarige tegenstander zijn eigen leg hield en vervolgens vijf pijlen op de dubbel miste om terug te breken. Humphries pakte alsnog de eerste set.

De nummer drie van de wereld kwam goed uit de theepauze. Met een 13-darter en een 16-darter (met vijf missers op de dubbel) leek hij de tweede set snel naar zich toe te trekken, maar Evans sloeg terug met een Big Fish: de eerste 170-finish van het WK was een feit. Vervolgens dwong hij ook een deciding leg af, waarin Humphries alsnog een 2-0 in sets verzegelde.

Een 14-darter, dat was waar Evans zijn zoektocht naar een comeback mee begon. Hij voegde er een 116-finish in de tweede leg aan toe. Drie gemiste setpijlen in de derde leg en nog eens drie in de vierde later stond het alweer 2-2. Ook daarin gingen drie setdarts verloren, waarna Humphries 70 uitgooide voor de wedstrijd.

Daarmee maakte de Engelsman een verre van geweldige indruk, maar won hij toch. In de volgende ronde wacht voor Humphries een van de volgende drie namen: de als nummer dertig geplaatste Callan Rydz, of de winnaar van de eerste ronde tussen Ricardo Pietreczko en Mikuru Suzuki.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Luke Humphries: 93.58 / 38%
Lee Evans: 92.33 / 21%

Zondagavond kwamen ook de Nederlanders Niels Zonneveld en Jermaine Wattimena in actie. Beide Nederlanders wonnen hun eersterondepartij.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *