Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler - Belgian Darts Open 2024

Luke Littler doet het wéér: 9-darter en titel in België

Luke Littler blijft de dartwereld verbazen. ‘The Nuke’, die dit weekend zijn debuut maakte op de European Tour, is in België meteen de sterkste.

Het eerste European Tour-toernooi van 2024 kreeg een finale die net zo goed het label ‘Premier League’ had kunnen krijgen. Luke Littler, die bij zijn debuut meteen doorstootte tot de laatste twee, trof Rob Cross. Voor ‘Voltage’ was het alweer zijn negende finale: van de vorige acht won hij er maar één. In de beginfase gingen beide mannen gelijk op: nadat Cross snel op 3-1 kwam, trok Littler de stand met legs in 14 en 15 pijlen direct weer gelijk.

Twee 13-darters aan beide kanten volgden, waarna Cross het initiatief weer greep door Littler te breken. De bleef niet van lange duur: ‘The Nuke’ sloeg meteen terug. Wat volgde was een explosie: net als bij zijn debuut op de World Series én de Pro Tour, gooide de 17-jarige sensatie een 9-darter. Wieze ontplofte bijna. Cross leek echter niet onder de indruk, want de voormalig wereldkampioen kwam een leg later ‘gewoon’ langszij. ‘Voltage’ leek daarna zelf de grootste klap uit te delen: met een 121-finish kwam hij op matchpoint. Door in zijn eigen leg echter niet in vijf beurten uit te zijn, liet hij Littler in deze bizarre finale er een beslissende leg uitslepen. Het verhaal van het supertalent werd zo alleen nog maar mooier: nadat hij bij zijn debuut al een World Series-toernooi én Players Championship-toernooi won, is het ook op de European Tour direct raak.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Littler: 103.76 / 50%
Rob Cross: 108.00 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *