Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mareno Michels - MODUS Super Series

Mareno Michels verrast en wint week 3 in MODUS Super Series 5

Mareno Michels is er zaterdagavond ingeslaagd om een week te winnen in de MODUS Super Series. In de derde week piekte de Nederlander op het juiste moment. Lees hier meer.

De 38-jarige Michels wist zich vrijdagavond op het nippertje te plaatsen voor de finaleavond. In Groep B eindigde hij op de derde plaats. Hierdoor werd hij op de finaleavond ingedeeld in een groep met Shaun McDonald en Fallon Sherrock. In de eerste partij tegen McDonald wist hij een 2-1 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning. Tegen Sherrock noteerde Michels zijn hoogste gemiddelde van de week, dankzij een gemiddelde van 105,39 liet hij Sherrock geen kans; 4-1.

Michels eindigde als eerste in de groep en bereikte zo de halve finales. In de halve finales trof hij Scott Baker. De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Michels een break om zo op een 3-1 voorsprong te komen. Een leg later maakte de Dordrechtenaar het in zijn eigen leg af, een 17-darter was voldoende om met 4-1 te winnen.

In de finale wachtte Fallon Sherrock, zij won in de andere halve finale van de grote favoriet voor de titel John Henderson; 4-2. Het was Sherrock die beter aan de finale begon, echter miste ze drie pijlen op de dubbels. Michels strafte het meteen af en kon met een 96-finish toch zijn eigen leg behouden. In de tweede leg was het Michels die wél de break plaatste, via dubbel 1 kwam de Nederlander op een 2-0 voorsprong. Hij leek de break ook te verzilveren, maar miste vier pijlen op de dubbel. Sherrock raakte dubbel 6 voor de rebreak. Kon ze haar eigen leg nu ook houden? Het antwoord was nee. Michels produceerde de beste leg van de partij (14-darter) om op matchpoint te komen; 3-1. In de vijfde leg begon Sherrock net als afgelopen week met twee maximale scores, maar had opnieuw moeite met de dubbels. Michels bleef koel, raakte tops en wist zo de weektitel op zijn naam te schrijven en zijn we hem eind oktober terug in Champions Week.

Meer informatie over de MODUS Super Series vind je hier.

Uitslagen

Halve finales
Fallon Sherrock 4-2 John Henderson
Mareno Michels 4-1 Scott Baker

Finale
Mareno Michels 4-1 Fallon Sherrock

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *