Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - German Darts Championship 2023

Michael Smith voorkomt stunt Kevin Doets in prachtige partij

Michael Smith is zijn jacht op titelverdediging begonnen met een zege. In een geweldige partij, waarin Kevin Doets lang kans maakte op de overwinning, bleek hij de sterkste.

Na zijn overwinning op Stowe Buntz zat Kevin Doets nog vol adrenaline, maar de Nederlander mocht op dezelfde avond direct weer aan de bak. Verdedigend wereldkampioen Michael Smith was de tegenstander, en de Engelsman begon sterk. Met een 70-finish voor een 14-darter opende hij zijn toernooi, waarna nog een 14-darter volgde. Doets reageerde echter briljant: na zes perfecte pijlen sloot hij aan met een 12-darter. Setwinst leverde het ‘Hawkeye’ niet op: Smith vond nog een 14-darter, waardoor het niveau hoog bleef.

Doets kan niet missen

Doets had beloofd in zijn tweede wedstrijd beter te spelen dan in zijn eerste en dat maakte hij waar. Mede dankzij een 13-darter sleepte hij er in set twee een beslissende leg uit: Smith voelde de druk en miste hierin één pijl om op 2-0 te komen. De Nederlander vond dubbel 5, waardoor hij langszij kwam. Zijn gemiddelde kwam boven de 100 uit, en ook in set drie bleef hij de triples vinden. Met legs in 12, 4 en 13 pijlen denderde hij door, terwijl Smith verbijsterd achterbleef. De Engelsman stond zelf ook goed te spelen, maar moest dus nog beter.

Wereldfinish redt wereldkampioen

In zijn eigen set moest Smith alle zeilen bijzetten, aangezien Doets de druk op bleef voeren. Een beslissende set zou er komen: mede door een sterke 121-finish voorkwam ‘Bully Boy’ dat Doets dichtbij de finishlijn zou komen. De belangrijkste finish moest daarna nog komen. Met de Nederlander wachtend op 24 vond Smith een 142-finish: voor Doets zal dit gevoeld hebben als een mokerslag. Lang leek hij kans te hebben op een stunt, maar uiteindelijk bleek de klasse van de wereldkampioen hem de baas. Smith miste nog een aantal matchdarts, maar uiteindelijk vond hij dan toch de zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 100.09 / 50%
Kevin Doets: 99.46 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *