Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Simon Whitlock - New Zealand Darts Masters 2023

Whitlock ontsnapt tegen Nebrida, Menzies klopt Rodriguez

Simon Whitlock is zijn WK begonnen met een zege, maar kreeg het heel zwaar tegen Paolo Nebrida. Cameron Menzies verging het een stuk makkelijker.

Cameron Menzies 3-0 Rusty-Jake Rodriguez

De tweede wedstrijd van het WK was er meteen één in een flitsend tempo. Cameron Menzies wil er altijd wel een showtje van maken, en tegen Rusty-Jake Rodriguez kreeg hij dat ook voor elkaar. Al bij de walk-on betrok hij het publiek erbij, waarna hij ook in de wedstrijd genoeg te juichen had. In de eerste set greep hij alle legs: Rodriguez kwam steeds net tekort. De Oostenrijker wist in set twee met knappe finishes van 76 en 83 zich wel te laten zien, maar in de beslissende leg was hij weer afwezig. Met een 17-darter was Menzies wel op de afspraak, waarna hij een er een luide kreet uitgooide.

Met een 13-darter in set drie zette ‘Cammie’ zijn wil om te willen nog wat extra kracht bij. Door twee legs op rij wat slordig te zijn op de dubbels hield hij Rodriguez nog in leven, maar de zege kwam er. Met een 23-darter kelderde zijn gemiddelde flink, maar voorkwam hij wel dat zijn Oostenrijkse tegenstander de wedstrijd verlengde. Een 15-darter volgde: de excentrieke Schot ging uit zijn dak. In ronde twee wacht Dave Chisnall.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Cameron Menzies: 88.49 / 50%
Rusty-Jake Rodriguez: 81.83 / 30,8%

Simon Whitlock 3-2 Paolo Nebrida

Vorig jaar ontsnapte Simon Whitlock maar net tegen Christian Perez, dit jaar werd ‘The Wizard’ weer gekoppeld aan een Filipijnse tegenstander: Paolo Nebrida. In de eerste leg zal nog even aan 2022 hebben gedacht. Nebrida begon namelijk met een 116-finish, waarna hij met een 24-darter de break greep. Een 15-darter volgde, waardoor de eerste set naar de speler uit Azië ging. Het niveau ging hierna voor beide mannen omhoog. Twee keer noteerde Nebrida weer een 15-darter, waarna hij vanaf 108 een pijl miste voor de set. Whitlock kwam goed weg en trok de stand gelijk.

De Australiër leek de eerste matige set te boven en begon steeds beter te spelen. Met een 16-darter greep hij in set drie meteen een break, waarna hij ook zijn eigen leg hield. De set ging naar de voormalige WK-finalist, maar Nebrida vocht zich knap terug. Mede door een finish van 98 snoepte hij set vier van Whitlock af, waardoor er een beslissende set nodig was. Met een 121-finish voor een 12-darter begon Nebrida hierin met een knal, maar daarna sloegen bij hem de zenuwen toe. Zes pijlen miste hij om er een allesbeslissende leg uit te slepen, maar dit was niet genoeg. Whitlock bleef uiteindelijk wel kalm: een pijnlijke nederlaag werd hem bespaard.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Simon Whitlock: 90,13 / 34%
Paolo Nebrida: 90,15 / 33%

Image courtesy of FOTO: Sylvia Liber (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *