Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - World Series of Darts Finals 2023

Michael van Gerwen mist 9-darters en verliest van Chris Dobey

Michael van Gerwen is de enig overgebleven Nederlander op de World Grand Prix in Leicester. De Nederlander nam het donderdagavond op tegen Chris Dobey.

Van Gerwen mist 9-darter en verliest eerste set

Chris Dobey zag woensdagavond in St. James’ Park hoe Newcastle United de vloer aanvegen met Paris Saint-Germain. ‘Hollywood’ volgde tegen Michael van Gerwen het goede voorbeeld van zijn favoriete voetbalclub in de eerste set, want de Engelsman kwam via een 17-darter en een 21-darter al snel op een 2-0 voorsprong in legs. Van Gerwen leek bij 2-0 wakker te zijn geschud en miste in de derde leg zelfs een 9-darter op de bulls-eye. De leg zou uiteindelijk met een 14-darter naar ‘Mighty Mike’ gaan. De break werd echter niet verzilverd door Van Gerwen, want met een 18-darter ging de eerste set naar Dobey.

In de tweede set schoot Van Gerwen uit de startblokken en kreeg de Nederlander wederom de kans op een 9-darter, maar opnieuw werd de bulls-eye gemist. De leg ging uiteindelijk binnen 12 darts naar Van Gerwen. ‘Mighty Mike’ liet er in de tweede set geen gras over groeien, want met een 15- en een 18-darter ging de set in no-time naar Van Gerwen.

Dobey geeft zich niet gewonnen

Na de tweede onderbreking mag Dobey aan de derde set beginnen. De set zou uiteindelijk beslist worden in de vijfde leg, aangezien beide spelers hun legs wisten te behouden. Dobey deed dit met twee 16-darters, terwijl Van Gerwen aan een 18- en een 14-darter genoeg had. Van Gerwen miste 108 voor de set, waarna Dobey drie pijlen voor de set kreeg. De Engelsman miste echter, waarna Van Gerwen toesloeg en de set pakte.

Dobey liet zich niet van de wijs brengen door de missers en kwam in de vierde set tot een 2-1 voorsprong, mede door een sterke 76-finish. Na drie breaks op een rij zorgde Van Gerwen echter ook voor een vierde break. Met een 14-darter kwam de Nederlander op 2-2 in legs en dus op matchpoint. De wedstrijd werd echter niet in de vierde set beslist, want via de dubbel 8 kwam Dobey terug tot 2-2 in sets.

Chris Dobey beslist de partij

In de vijfde set kwam Van Gerwen al snel met zijn rug tegen de muur te staan. Dobey pakte de eerste leg met een 14-darter en kwam met een 15-darter zelfs op matchpoint. Deze werd ook direct benut door de Engelsman. Met een prachtige 156-finish plaatste Chris Dobey zich voor de volgende ronde op de World Grand Prix.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 87,02 / 27,3%
Chris Dobey: 91,87 / 35,5%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *