Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - Players Championship Finals 2023

Michael van Gerwen toont karakter en verslaat Stephen Bunting

Zondag was de finaledag van de Players Championship Finals in Minehead, Engeland. Michael van Gerwen nam het op tegen Stephen Bunting.

Michael van Gerwen opent scherp

‘The Bullet’ mocht de wedstrijd beginnen, maar kon niet voorkomen dat Van Gerwen meteen de break plaatste. Met een 15-darter ging de leg naar ‘Mighty Mike’. De break werd door Van Gerwen verzilverd, waarna ook Bunting op het scorebord kwam. Bunting kreeg twee darts voor de re-break, maar miste de D19. Van Gerwen profiteerde optimaal een gooide 99 uit via twee keer tops. De laatste leg van de eerste sessie ging wel weer naar Bunting, die een knappe 73-finish gooide.

Van Gerwen blijft sterk spelen

Met de break voorsprong op zak begon Van Gerwen aan de zesde leg, welke hij met een 65-finish wist te behouden. Via de dubbel 8 pakte Bunting de zevende leg, waarna Van Gerwen zijn leg weer wist te behouden met een 11-darter. Beide heren lieten een hoog niveau zien, al was Van Gerwen slordig in leg 9. Gemiste grote vlakken kostte hem de kop en Bunting kwam terug tot 5-4. Het zou Van Gerwen geen parten spelen, want via tops liep hij weer uit tot een 6-4 voorsprong.

Bunting neemt initiatief over

Na de tweede onderbreking kwam Bunting iets scherper uit de startblokken. De Engelsman pakte drie legs op een rij, maakte de break ongedaan en kwam hierdoor zelfs voor de eerste keer op voorsprong. Van Gerwen liep in de veertiende leg weg van de Engelsman, maar met een 180 en een 108 finish pakte Bunting de vierde leg op rij. ‘Mighty Mike’ zakte weg en zag Bunting via de D10 op matchpoint komen.

Van Gerwen vecht zich knap terug

Van Gerwen bleef via de D3 in de wedstrijd en plaatst een re-break met een heerlijke 91-finish. Met een 11-darter kwam Van Gerwen terug tot 9-9, waarna een allesbeslissende leg gespeeld moest worden. Met een prachtige 125-finish in 12 darts kwam Michael van Gerwen helemaal terug en verslaat de Nederlander Stephen Bunting met 10-9!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 106,7 / 69,2%
Stephen Bunting: 100,08 / 52,9%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *