Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jermaine Wattimena

Opmars Wattimena ten einde: Joyce haalt kwartfinale

Voor Jermaine Wattimena is de Players Championship Finals geëindigd bij de laatste 16. Tegen Ryan Joyce viel het in de slotfase de verkeerde kant op: 10-7.

Nadat hij twee landgenoten uitschakelde kwam Jermaine Wattimena in ronde drie op de Players Championship Finals een Engelsman tegen. In een duel met Ryan Joyce mocht hij gaan uitvechten wie de verrassende kwartfinalist werd. Net als in zijn vorige partij was ook nu de start goed voor de Nederlander: met een 13-darter schoot hij uit de startblokken. Joyce reageerde sterk door twee legs op rij te pakken, maar door legs in 17 en 15 pijlen trok Wattimena het initiatief weer naar zich toe.

Beide mannen gingen in de openingsfase van de partij gelijk op. Meerdere keren hielden ze hun eigen legs, waardoor de stand op 4-4 kwam. Het was Joyce die de eerste klap leek uit te delen: doordat ‘Relentless’ drie legs op rij won kwam hij voor de onderbreking op 6-4. Wattimena sloeg echter snel terug. Met legs in 13, 15 en 17 won hij ook drie legs op rij, waardoor hij weer de leiding nam. De wedstrijd veranderde langzaam in een achtbaan. Niemand kon echt grip op de partij krijgen, want na de voorsprong van de Nederlander was het Joyce die weer drie legs op rij greep. De Engelsman kwam op 9-7, waardoor het matchpoint bereikt was. Voor Wattimena was er geen weg meer terug, maar de dubbels lieten hem op dit moment in de steek. Joyce vond ze wel: met een 14-darter greep hij de leg die hij nodig had voor de zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Jermaine Wattimena: 89.09 / 28%
Ryan Joyce: 89.8 / 41.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *