Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - European Championship 2023

Van Gerwen plaatst zich voor finale Players Championship Finals

Michael van Gerwen wist zich zondagmiddag na een sterke partij te plaatsen voor de halve finale tegen de Duitser Gabriel Clemens. Zal het de Nederlander lukken om zich voor de finale te plaatsen?

Sterke opening MvG

Van Gerwen schoot uit de startblokken om in elf darts met een break te starten. Hierna gingen de legs met de darts mee waaronder een mooie dubbel-dubbel finish van de Nederlander voor een 3-1 voorsprong. In de vijfde leg mistte bijde heren een pijl voor een mooie finish het was eerst de Duitser die 170 net niet in de bull wist te gooien waarna de Nederlander zijn pijl op tops voor een 160-finish eronder trekte. De eerste onderbreking vond plaats met een 3-2 voorsprong voor de Nederlander.

Van Gerwen kwam sterk uit de pauze met een 124-finish. Clemens kwam in de leg hierna direct met een antwoord door een 81-check via de bull. Beide heren bleven lekker doorgooien en behielden hun eigen legs, dit bracht de stand op 6-4 bij de tweede pauze in het voordeel van MvG.

Tweede helft matig van start

Beide heren begonnen matig aan de elfde leg die met een 100 uitgooi naar Clemens ging. Na een sterke eigen leg kon de Nederlander nogmaals een break plaatsen door een matige leg van Clemens, stand 8-5. Van Gerwen is de hele wedstrijd al sterk op zijn finishes, en onderstreept dit nogmaals met een 90-check in twee pijlen en een 87-finish op de bull voor nogmaals een break. Hiermee komt de stand op 10-5 aan het eind van de derde sessie, MvG op matchpoint.

De eerste mogelijkheid om de winst binnen te halen werd door een aantal slordige pijlen niet gepakt. Clemens wist een break te plaatsen. Dit was met überhaupt zijn eerste kans in een leg die Van Gerwen begonnen was. Hierna wist de Nederlander direct terug te breken en hiermee een plek in de finale te bemachtigen, eindstand 11-6. In de finale wacht de winnaar van de partij tussen Luke Humphries en Ryan Joyce.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen 101.54 / 52.38%
Gabriel Clemens 94.36 / 27.27%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *