Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen wint in Oostenrijk van Noppert

Michael van Gerwen en Danny Noppert speelden in de finale van het Austrian Darts Open tegen elkaar. De partij in Graz ging lange tijd gelijk op, maar op het einde liet van Gerwen zien waarom hij een drievoudig wereldkampioen is.

Michael van Gerwen heeft zijn 34e European tour gewonnen door in de finale van Danny Noppert te winnen met 8-5. Noppert speelde zijn allereerste European tour finale uit zijn carriëre en begon duidelijk nerveus. De eerste drie legs van de partij gingen naar de Vlijmenaar en een 3-0 achterstand was een feit. Gesteund door een fantastisch publiek zette ‘The Freeze’ de achtervolging in. Binnen no time was het weer gelijk: 3-3. Hierna gingen de legs met de darts mee. Bij een 6-5 stand plaatste van Gerwen de beslissende break en een leg later was het raak op zijn allereerste wedstrijdpijl via tops.

Met deze overwinning mocht van Gerwen het traditionele groene jasje aan doen wat je krijgt bij een overwinning in Oostenrijk. Na afloop werden beide heren toegezongen door het uitzinnige publiek.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 98.78 / 44.4%
Danny Noppert: 89.3 / 38.5%

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *