Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Belgian Darts Open 2023

Michael van Gerwen zegeviert in Wieze: wint zijn 36ste Euro Tour

Michael van Gerwen heeft de Belgian Darts Open op zijn naam geschreven. In Wieze versloeg de Nederlander in de finale Luke Humphries met 8-6. Lees hier meer.

De finale ging tussen de nummer één geplaatste Luke Humphries en de nummer drie geplaatste Michael van Gerwen. Humphries had op weg naar de finale drie keer een beslissende leg nodig, terwijl de Nederlander dit in zijn twee openingswedstrijden nodig had.

De wedstrijd ging erg lang gelijk op. Toch was het constant Humphries die de betere leek in de finale, hij kreeg in een aantal legs van Van Gerwen een pijltje om te breaken maar miste. Tot 5-5 gingen alle legs met de darts mee. Humphries had hierbij o.a. een 10-darter geproduceerd, terwijl de Nederlander er met een 129-finish 5-5 van maakte.

In de elfde leg miste Humphries een 126-finish op dubbel 6 om zijn eigen leg te houden. Van Gerwen profiteerde gelijk, via dubbel 16 brak hij voor de eerste keer en kwam daarmee op een 6-5 voorsprong. Humphries kreeg een leg later meteen de kans om terug te breaken, maar miste twee keer op de dubbel. Van Gerwen gooide dubbel 18 en verzilverde daarmee de break; 7-5.

Humphries bleef in de wedstrijd door in leg 13 wel zijn eigen leg te houden en verkleinde het gat tot 7-6. Tot een beslissende leg kwam het niet. Van Gerwen gooide een ijzersterke eigen leg. Dankzij een 14-darter trok hij de finale met 8-6 naar zich toe en pakte daarmee zijn 36ste European Tour titel! Ook neemt hij vanaf maandag de nummer twee positie op de wereldranglijst over van Peter Wright!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 99,69 / 61,5%
Luke Humphries: 101,03 / 30%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *