Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode vs Danny Noppert

Nederland naar finaledag na indrukwekkende overwinning

Na de overwinning van het koppel Danny Noppert/Dirk van Duijvenbode op de Brazilianen, mochten de Nederlanders het zaterdagmiddag opnemen tegen Ierland. Noppert nam het op tegen William O’Connor, terwijl Van Duijvenbode tegen Steve Lennon speelde.

Noppert 4-1 O’Connor

In de eerste single was het Danny Noppert die het podium mocht betreden. De Ieren mochten de partij beginnen en O’Connor wist zijn leg via de dubbel 8 te houden. Noppert wist ook zijn leg te behouden en zette in de derde leg de versnelling in. Door twee 180-scores op rij zorgde Noppert voor de eerste break in de wedstrijd. Noppert leek het gaspedaal helemaal in te trappen, want met een 12-darter ging ook leg vier naar de Nederlander. Ook de laatste leg ging binnen de vijf beurten naar Nederland. Noppert gooit een 14-darter en zet Nederland op een 1-0 voorsprong.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Danny Noppert: 99,53 / 40%
William O’Connor: 85,86 / 33,3%

Van Duivenbode 4-1 Lennon

De tweede single werd begonnen door Van Duijvenbode en de Nederlander opende met overtuiging. Met een heerlijke 108-finish ging de eerste leg in 15 darts naar Van Duijvenbode. De tweede leg zou ook met de darts meegaan, waardoor Lennon de stand weer gelijk trok. Waar de Nederlander de touwtjes in de tweede leg ietwat liet vieren, schakelde hij de derde leg weer een versnellig door. Met een 11-darter kwam Van Duijvenbode op een 2-1 voorsprong. De Nederlander bleef doordrukken en kwam met een 14-darter op een 3-1 voorsprong. Van Duijvenbode opende meteen weer met een 180-score. Met een 12-darter besliste een indrukwekkende Van Duijvenbode de wedstrijd in het voordeel van Nederland.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 110,64 / 80%
Steve Lennon: 85,18 / 50%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *