Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier - German Darts Open 2023

Wesley Plaisier overklast Ross Smith met puike partij

Wesley Plaisier heeft zich geplaatst voor de zondag op de German Darts Open. Hij deed dit met een 100+ gemiddelde en 40% op de dubbels. Ross Smith kon hier niet aan tippen en zo won Plaisier de wedstrijd met 6-2. Lees hier meer

De wedstrijd tussen de Nederlander Wesley Plaisier en de Engelsman Ross Smith begon met een hoog niveau. Ross Smith begon de eerste leg gelijk met een 11-darter om zijn leg te houden, terwijl Plaisier ook al stond te wachten op 137. In de tweede leg wist Plaisier zijn leg te houden met een 13-darter. Hierbij stond Smith te wachten op 52. De eerste break was voor Wesley Plaisier. Nadat beiden spelers dubbels hadden gemist, wist Plaisier een 20-darter te gooien voor de break. Vervolgens werd de break ook verzilvert en zo stond plaisier 3-1 voor. Smith moest op jacht om terug te breken.

De eerste kans voor Smith om te breken was in de vijfde leg, maar hier kwam hij scorend te kort. Ross Smith leek de concentratie kwijt te zijn en toonde wat ergenis richting Plaisier. In de zevende leg was Smith niet in vijf beurten uit, dit wist Plaisier af te straffen. Na een 13-darter voor de eigen leg, wist Plaisier met een 14-darter te breken naar 5-2. Zo had hij nog maar een leg nodig. Deze leg duurde niet lang. Smith wist scorend geen druk meer te zetten en zo kon Plaisier de wedstrijd af maken met een 16-darter. Plaisier wist een 100+ gemiddelde neer te zetten en gooide ruim 40% op de dubbels. Dit leverde een 6-2 overwinning op.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *