Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Matchplay 2023

Van Duijvenbode nipt te sterk voor Van de Griendt

Dirk van Duijvenbode heeft het Nederlands onderonsje op de German Darts Open met 6-4 gewonnen. Roy van de Griendt bleef lang bij, maar uiteindelijk was ‘The Titan’ op het einde net te sterk. Lees hier meer.

De avondsessie van dag 2 van de German Darts Open begon met een Nederlands onderonsje tussen de nummer 4 geplaatste Dirk van Duijvenbode en de debuterende Roy van de Griendt. Van de Griendt rekende vrijdagmiddag in een nerveuze partij met 6-3 af met de Duitser Danny Tessmann.

Het was Van Duijvenbode die scorend beter was dan Van de Griendt, maar doordat de laatstgenoemde ijzersterk op de finishes was kon hij tot vier maal zijn eigen leg behouden. Met finishes van o.a. 100 en 116 kon Van de Griendt bij blijven tot 4-4. In leg 9 kreeg de Nederlander twee pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen. Deze werden gemist, waardoor Van Duijvenbode via dubbel 7 de eerste break plaatste.

Toch liet Van Duijvenbode toch een kans aan zijn landgenoot om in leg 10 terug te breaken en een beslissende leg af te dwingen, maar Van de Griendt miste twee keer op dubbel 12. Vervolgens maakte Van Duijvenbode het via dubbel 10 af en won zo met 6-4. Zondagmiddag zal hij het in de derde ronde opnemen tegen Jose de Sousa.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 93,76 / 40%
Roy van de Griendt: 87,88 / 44,4%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *