Danny Noppert

Noppert geeft voorsprong uit handen: Soutar wint

Danny Noppert is het niet gelukt om de laatste 16 van het PDC WK te halen. Na een 2-0 voorsprong, werd zijn niveau minder en pakt Alan Soutar de laatste 4 sets van de wedstrijd.

Sterke start voor Noppert

Danny Noppert was de tweede Nederlander die na de kerst in actie mocht komen in de derde ronde van het WK, hij nam het op tegen Alan Soutar. Soutar mocht de wedstrijd beginnen, maar het was Noppert die uit de startblokken vloog. Met een 11-darter wist hij meteen in de eerste leg te breaken, waarna hij via dubbel 16 de break verzilverde. In de derde leg leek de Fries de set eenvoudig de set naar zich toe te trekken, maar miste drie pijlen op de dubbel. Soutar pakte gelijk zijn kans en kwam met een 95-finish via de bull op het scorebord. Noppert antwoordde goed met een 104-finish in 15 darts trok hij de eerste set toch naar zich toe.

Noppert houdt niveau vast

Na een korte pauze begon Noppert sterk aan zijn eigen set, met een 13-darter hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg stond Soutar na 15 darts te wachten op dubbel 8, maar kreeg geen kans meer. Noppert produceerde een 14-darter voor tweede break in de partij. Een leg later maakte ‘The Freeze’ het meteen af, met een 18-darter kwam hij op een 2-0 voorsprong in sets.

Soutar vecht terug

Na de tweede pauze wist Noppert zijn Schotse tegenstander meteen weer te breaken, maar kon dit keer de break niet verzilveren. De Nederlander miste een 66-finish, waarna Soutar met een 96-finish gelijk terug brak. Een leg later produceerde hij een 14-darter in zijn eigen leg om 2-1 voor te komen. Dit vervolgde hij met een goede leg in de leg van Noppert, met een 13-darter pakte Soutar zijn eerste set.

Dit goede gevoel nam hij mee naar set 4, een 68-finish zorgde ervoor dat Noppert meteen werd gebroken. Een leg later kreeg Noppert één pijl op de dubbel 12 om zijn eigen leg te houden, maar miste. In de derde leg kreeg Noppert ook meerdere kansen om terug te breaken, maar was het even helemaal kwijt. ‘Soots’ bleef koel en in 19 darts voor een 3-0 setstand en een 2-2 tussenstand in sets!

Soutar door naar laatste 16

Na de allerlaatste pauze plaatste Noppert na de laatste pauze meteen weer een break. Net als in de derde set kon Soutar meteen terug breaken, met een 14-darter bracht hij de stand op 1-1. Via dubbel 9 hield hij vervolgens zijn eigen leg om voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. Het leek erop dat Noppert ook zijn eigen leg ging houden, maar met een waanzinnige 152-finish pakte Soutar met 3-1 de set!

Soutar begon ook nog eens fantastisch aan de leg van Noppert, met twee 180’ers en een 76-finish brak hij de Fries in 12 darts. Dit volgde hij op met zijn twee 100+ finish van de wedstrijd (130), met Noppert wachtend op 33 voor de rebreak. Een leg later maakte de Schot het zakelijk af, met een 13-darter bereikt Soutar net als vorig jaar de laatste 16 van het WK! Soutar verslaat Noppert met 4-2 (3-1,3-0,1-3,0-3,1-3,0-3) in sets, na een 2-0 achterstand.