Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Hungarian Darts Trophy 2023

Van Gerwen in thriller langs Clayton in Boedapest

Michael van Gerwen is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Hungarian Darts Trophy. In de derde ronde had de Nederlander een elfde leg nodig om Jonny Clayton te verslaan. Lees hier meer.

Michael van Gerwen mocht de partij beginnen, maar doordat hij drie pijlen op de dubbel miste, kon Clayton met een 104-finish meteen breaken in de eerste leg. Van Gerwen herstelde de zaken snel, hij brak met een 13-darter meteen terug en kwam met een 132-finish in 12 pijlen op een 2-1 voorsprong. Daarna gingen er twee legs met de darts mee, waaronder een 11-darter van de Nederlander.

In de zesde leg kreeg Clayton op een 101-finish één pijl op dubbel 16 om zijn eigen leg te houden, maar miste. Van Gerwen greep de kans, raakte dubbel 10 om zo naar een 4-2 voorsprong te breaken. Van Gerwen leek de break ook te verzilveren, maar miste wederom op een belangrijk moment twee pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Clayton via dubbel 20 terug breaken en in 14 darts de wedstrijd in evenwicht brengen; 4-4.

In leg 9 produceerden beide heren een maximale score. Het was Clayton die op het perfecte moment een 121-finish wist uit te gooien in 12 darts om voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong te komen; 5-4. Echter kon Clayton het niet in zijn eigen leg afmaken, Van Gerwen brak meteen terug in 15 darts en dwong zo een beslissende elfde leg af. Met hoogstaande leg werd de wedstrijd in het slot gegooid. De Welshmen stond na 12 pijlen op 24, maar doordat ‘Mighty Mike’ 47 van het bord wist te gooien zien we hem terug in de kwartfinales van de Hungarian Darts Trophy.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103,89 / 31,6%
Jonny Clayton: 100,64 / 62,5%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *