Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Matchplay 2023

Dirk van Duijvenbode trekt wisselvallige partij over de streep

Dirk van Duijvenbode is de tweede Nederlander in de kwartfinales van de German Darts Open. Hij wist een wisselvallige partij naar zich toe te trekken en verslaat De Sousa met 6-3. Lees hier meer.

De wedstrijd tussen Dirk van Duijvenbode en José de Sousa begon fantastisch. De eerste drie legs gingen allemaal binnen vijf beurten. De Sousa mocht aan de wedstrijd beginnen en opende met een 14-darter. Van Duijvenbode antwoordde met ook een 14-darter. In de derde leg strafte Van Duijvenbode af dat De Sousa niet uit was in vijf beurten door zelf te breken met een 15-darter.

In de vierde leg kwamen de eerste fouten van beiden spelers. De leg was scorend fantastisch met een 180-er van beide spelers, maar finishend hadden beide spelers moeite. Door vijf missers van De Sousa, maakte de vier missers van Van Duijvenbode niet uit en zo mocht Van Duijvenbode de break verzilveren.

De break van Van Duijvenbode was het begin van een wisselvallig vervolg. Beide darters hadden moeite om hun eigen leg in vijf beurten af te ronden. In de zesde leg lukte het Van Duijvenbode, in de zevende leg lukte het De Sousa niet, dit kostte hen beiden een break voor een 4-3 stand in het voordeel van Van Duijvenbode.

Het voordeel wist Dirk van Duijvenbode wel door te trekken. Hij wist zijn eigen achtste leg wel in vijf beurten af te ronden waardoor hij 5-3 voor kwam. Dit gat maakte De Sousa niet meer goed. Gelijk in de volgende leg wist De Sousa scorend niet mee te komen met Van Duijvenbode, De Sousa was niet in vijf beurten uit en Van Duijvenbode was dit wel. Van Duijvenbode trok de wedstrijd zo over de lijn.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 98.12 / 46.12%
José de Sousa: 96.32 / 27.3%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *