Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Matt Campbell - PDC World Championship 2023

North American Championship prooi voor herboren Matt Campbell

Matt Campbell heeft in New York het North American Championship op zijn naam geschreven. De Canadees hervond op eigen continent zijn vorm en versloeg Stowe Buntz in de finale: 6-4.

Het is intussen een traditie geworden: tussen de twee sessies van de US Darts Masters in strijden de acht continentale toppers om de titel op het North American Championship. Jeff Smith werd vorig jaar die het prestigieuze toernooi voor een tweede keer op zijn naam schreef, maar dit jaar was hij snel klaar. De geplaagde Matt Campbell, die dit jaar op de Pro Tour nog maar twee wedstrijden won, herpakte zich in New York. Verrassend genoeg werd hij zelfs de enige speler met een tourkaart die de kwartfinales overleefde: Danny Lauby en Jules van Dongen maakten tegen respectievelijk Adam Sevada en Stowe Buntz hun status van professional geen moment waar. David Cameron, misschien wel dé man in vorm van het Amerikaanse continent, haalde wel de laatste vier, al ging dat ook met meer geluk dan wijsheid. Alex Spellman miste maar liefst zes matchdarts, waardoor de Canadees alsnog kon winnen.

Canada vs USA: droomfinale voor het continent

Het geluk was een wedstrijd later snel op voor Cameron. Landgenoot Campbell liet zien dat hij zich niet slechts voor één wedstrijd had opgeladen en noteerde ook in de halve finale een gemiddelde van boven de 90. Ondanks slechts 26% op de dubbels zegevierde ‘Ginga Ninja’ met 6-4, waardoor hij voor het tweede jaar op rij de finale haalde. Stowe Buntz zou het voorbeeld van de Canadees volgen. Sevada zakte in zijn tweede partij van de avond ver weg en kwam niet boven de 80 gemiddeld uit, waardoor Buntz zich ook niet bovenmatig hoefde in te spannen: 6-2.

Campbell koning van Noord-Amerika

Zou het dan toch? Na maanden van droogte in eigen continent meteen toeslaan? Het antwoord werd ja. Voor het eerst dit jaar wist Matt Campbell weer zijn vertrouwde vorm te vinden, waardoor hij voor het eerst in zijn carrière het North American Championship op zijn naam mocht schrijven. Mede door finishes van 120 en 121 hield hij Buntz van zich af, die lang nog wel hoop bleef houden op de zege. De excentrieke Amerikaan kwam na een 5-2 achterstand terug naar 5-4, maar moest aan het einde alsnog het hoofd buigen. De winst van Campbell heeft één consequentie: de plekken voor het WK en Grand Slam, die hier voor het oprapen lagen, zullen naar andere toernooi worden verplaatst. Als nummer 51 van de wereld heeft de Canadees hier geen recht op.

Uitslagen

Kwartfinales
Matt Campbell 6-4 Jeff Smith
David Cameron 6-5 Alex Spellman
Adam Sevada 6-3 Danny Lauby
Stowe Buntz 6-3 Jules van Dongen

Halve Finales
Matt Campbell 6-4 David Cameron
Stowe Buntz 6-2 Adam Sevada

Finale
Matt Campbell 6-4 Jeff Smith

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *