Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - European Championship 2023

Van Gerwen langs Vandenbogaerde in moeizame wedstrijd

Op zaterdagavond troffen Michael van Gerwen en Mario Vandenbogaerde elkaar bij de laatste 16 op de Players Championships finals. De Nederlander wist zich via een makkelijke overwinning op Callan Rydz en een ijzersterke partij tegen Ross Smith te plaatsen voor deze wedstrijd. De Belg vocht zich langs landgenoot Mike de Decker en Matt Campbell naar de derde ronde.

Wedstrijd komt moeizaam op gang

De eerste drie legs gaan met de darts mee zonder dat het gewenste niveau van binnen de vijf beurten uit wordt bereikt. Dit lukt Van Gerwen in de vierde leg voor het eerst in dertien darts, 2-2. De Belg weet de laatste leg voor de onderbreking wel te behouden waarmee we rusten met een 2-3 voorsprong ‘Super Mario’.

Ook het tweede blok blijft moeizaam. Na nog twee legs met de darts mee weet MvG te profiteren van het feit dat de Belg niet binnen vijf beurten uit weet te zijn. De break wordt echter niet verzilverd, de Nederlander mist te veel dubbels, de stand komt hiermee op 4-4. Mede door een 180-er weet de Nederlander weer een break te plaatsen, dit keer wordt deze ook verzilverd waardoor de stand na sessie twee in het voordeel is van de Nederlander, 6-4,

Slotstuk

Het beeld van de wedstrijd veranderd nauwelijks in het begin van sessie drie.Van Gerwen langt langzaam wel iets beter in zijn ritme te komen. Met weinig bijzonderheden en gaan er weer twee legs met de darts mee waarna het weer Van Gerwen is die een break plaatst na missers van de Belg, 8-5. De Nederlander komt in de leg hierna eenvoudig op matchpoint, 9-5. Vandenbogaerde weet nog een eigen leg te houden waarna Van Gerwen een matige wedstrijd weet af te ronden, eindstand 10-6. In de volgende ronde wacht Stephen Bunting.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 94.53/40%
Mario Vandenbogaerd: 86.47/25%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *