Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Owen Bates

Owen Bates klopt Wesley Plaisier, Van Peer en Kist behouden voorsprong

Owen Bates heeft in het vierde Challenge Tour-weekend afgesloten met een titel. In de finale was de Engelsman te sterk voor Wesley Plaisier. Van Peer en Kist behielden hun posities aan de top.

Het einde van de Challenge Tour 2023 komt langzaam in zicht en zo wordt het clubje kanshebbers voor een tourkaart en plek op het WK ook steeds kleiner. Christian Kist en Cameron Crabtree schoten zichzelf gisteren naar de bovenste plekken, maar gingen er vandaag al in de eerste ronde af. Owen Bates en Wesley Plaisier vochten aan het einde van de dag uiteindelijk uit wie zich bij dit tweetal zou voegen aan de top van het klassement. Beide mannen vochten zich door het veld heen naar de finale: in de halve finale wonnen ze beide met 5-4. Ook in de finale werd dit de eindstand. Bates begon explosief en nam snel een 4-1 voorsprong, maar Plaisier vocht zich hierna knap terug in de partij. In de laatste leg was het echter de Engelsman die met twee keer 180 begon. Een 9-darter zat er niet in, maar ‘The Master’ won wel zijn eerste titel.

Kijken vanuit Nederlands perspectief: Martijn Dragt en Alexander Merkx noteerden een plek in de kwartfinale, terwijl Berry van Peer met een plek bij de laatste 16 genoegen moest nemen. ‘Bionic’ zal zelf niet tevreden zijn over zijn weekend, maar zette wel weer een stap dichterbij een tourkaart, het WK én een plek op de Grand Slam. Met nog vijf toernooien te gaan lijkt hem de eindwinst op de Challenge Tour bijna niet meer te kunnen ontgaan.

Uitslagen

Kwartfinales
Wesley Plaisier 5-1 Martijn Dragt
Dan Read 5-3 Ryan Furness
Owen Bates 5-2 Thibault Tricole
Sebastian Bialecki 5-4 Alexander Merkx

Halve Finales
Wesley Plaisier 5-4 Dan Read
Owen Bates 5-4 Sebastian Bialecki

Finale
Owen Bates 5-4 Wesley Plaisier

Stand

Berry van Peer en Christian Kist hebben met nog één weekend te gaan de tourkaarten en WK-plekken in handen. Cameron Crabtree en Owen Bates zitten Kist echter op de hielen, waardoor het laatste weekend erg spannend belooft te worden. Wesley Plaisier stijgt door zijn goede weekend naar plek zeven.

  1. Berry van Peer 12800
  2. Christian Kist 7200
  3. Cameron Crabtree 6975
  4. Owen Bates 6550
  5. John Henderson 5875
  6. Andy Boulton 5825
  7. Wesley Plaisier 5325
  8. Chris Landman 5125
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Owen Bates klopt Wesley Plaisier, Van Peer en Kist behouden voorsprong