Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stowe Buntz

Stowe Buntz domineert in Ontario met drie titels

De Amerikaan Stowe Buntz heeft afgelopen weekend in Canada alle drie CDC Tour titels op zijn naam geschreven. Geen enkele speler kreeg het voor elkaar om hem te verslaan. Lees hier meer.

Dominantie

De 44-jarige Buntz is pas de tweede speler in de geschiedenis van de CDC die drie toernooien op rij heeft gewonnen, Larry Butler ging hem voor. Vooraf dit weekend had de Amerikaan nog nooit een titel gewonnen op de tour. In de finales van het zevende en achtste toernooi versloeg hij Alex Spellman met 7-4 en 7-6. In het negende en laatste toernooi van het weekend had Buntz in de finale weinig moeite met Jim Long, met een 7-2 overwinning maakte hij zijn perfecte weekend compleet.

116,34

Het hoogste gemiddelde van het weekend kwam op naam van de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen. Hij noteerde in zijn eerste partij van CDC Tour 8 een gemiddelde van 116,34 om Jeremiah Millar met 5-1 te verslaan. Qua resulteerde stelde Van Dongen enigzins teleur. Met meerdere gemiddeldes boven de 90 moest ‘The Dutch Dragon’ genoegen nemen met drie keer de laatste 16.

Historie

Er werd ook historie geschreven dit weekend in Ontario. De 52-jarige Canadees Ross Snook wist in zijn openingspartij van CDC Tour 9 een perfecte leg te gooien. Met twee 180’ers en een 141-finish wist hij de allereerste 9-darter in-person op de Noord-Amerikaanse Tour te gooien! Echter verloor hij de partij wel, Cashmere Ventura won met 5-4. De 9-darter is hier terug te bekijken.

Uitslagen

CDC Tour 7
Halve finales
Alex Spellman 7-1 Jacob Taylor
Stowe Buntz 7-6 David Cameron

Finale
Stowe Buntz 7-4 Alex Spellman

CDC Tour 8
Halve finales
Stowe Buntz 7-2 Leonard Gates
Alex Spellman 7-2 Danny Lauby

Finale
Stowe Buntz 7-6 Alex Spellman

CDC Tour 9
Halve finales
Stowe Buntz 7-1 Danny Lauby
Jim Long 7-2 David Cameron

Finale
Stowe Buntz 7-2 Jim Long

Stand CDC Tour

Na 9 van de 12 toernooien heeft Alex Spelmann nog steeds de koppositie in handen. Door het winnen van de drie titels staat Buntz op een tweede plaats en heeft daarmee een virtueel WK-plek in handen, net als Spellman. Danny Lauby volgt en moet in het laatste weekend 10 punten zien goed te maken. De strijd om het Canadese WK-ticket is nog veel spannender. Jacob Taylor, David Cameron en Jim Long zijn slechts 4 punten van elkaar verwijderd.

CDC Tour Order of Merit - na 9 toernooien
Image courtesy of FOTO: CDC Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *