Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen

PDC-sterren blijven ook in Kopenhagen ongeslagen

Op de eerste dag van de Nordic Darts Masters heeft geen enkele lokale speler voor een stunt kunnen zorgen. Peter Wright kwam nog het meest in de problemen, maar alle acht PDC-sterren wonnen hun partij.

Nadat Michael Smith in Bahrein de eerste editie van de Bahrain Darts Masters trok het PDC-circus snel naar het noorden. In Kopenhagen staat de derde editie van de Nordic Darts Masters op het programma: het toernooi bleek de laatste jaren een groot succes. Ten opzichte van vorige week leken de regionale spelers nu een stuk kansrijker, al bleek dat niet in de eerste twee wedstrijden. Marko Kantele wist met een 120-finish Luke Humphries in het begin nog even zenuwachtig maken, maar de Engelsman kwam de rest van de wedstrijd niet meer in de problemen: 6-1. Jonny Clayton kreeg het een partij later ook even lastig tegen Daniel Larsson, maar dat kwam vooral door een matig spelende Welshman. ‘The Ferret’ wist vanaf 3-2 toch te versnellen naar een 5-2 voorsprong, waarna hij het alsnog koeltjes afmaakt en 6-3 won.

Price en Smith fluitend naar de kwartfinale

Dimitri van den Bergh leek met Madars Razma al de moeilijkste loting gekregen te hebben. De eerste drie legs leek dit ook werkelijkheid te worden: Razma kwam op 2-1. Vanaf hier liet Van den Bergh echter zijn klasse zien. Met een 130-finish voor een 12-darter, twee 14-darters en twee legs in 15 pijlen draaide hij de partij om en kwam hij qua gemiddelde boven de 100 uit. Gerwyn Price leek dit voorbeeld lang te volgen: tegen Benjamin Reus schoot hij uit de startblokken, maar zakte hij aan het einde van de partij nog onder de 100 gemiddeld. Veel zal het hem niet uitgemaakt hebben: met 6-0 was hij ruim te sterk voor zijn Deense tegenstander. Ook Michael Smith en Rob Cross kenden een makkelijke avond: Smith verloor geen enkele leg van Darius Labanauskas (op papier toch een lastige tegenstander), terwijl Rob Cross zijn Deense tegenstander Vladimir Andersen maar één leg gunde.

Wright komt goed weg

Peter Wright werd wel echt getest. De Schot, die de laatste maanden de vorm niet helemaal te pakken heeft, kreeg het lastig tegen Dennis Nilsson. De Zweed beet zich, nadat hij 3-2 achter kwam, vast in zijn tegenstander. Steeds weer hield hij zijn eigen leg, waarna hij optimaal profiteerde van vijf gemiste matchdarts van Wright. De beslissende leg mocht Nilsson beginnen, maar het was Wright die met een 14-darter alsnog de zege greep. Het was aan Michael van Gerwen om ervoor te zorgen dat geen enkele regionale spelers zijn duel won. De Nederlander begon prima, zag Andreas Harrysson drie legs winnen, waarna hij het daarna prima afmaakte. 8-0 voor de sterren van de PDC, morgen volgen de kwartfinales.

Uitslagen

Laatste 16
Luke Humphries 6-1 Marko Kantele
Jonny Clayton 6-3 Daniel Larsson
Dimitri van den Bergh 6-2 Madars Razma
Gerwyn Price 6-0 Benjamin Reus
Peter Wright 6-5 Dennis Nilsson
Michael Smith 6-0 Darius Labanauskas
Rob Cross 6-1 Vladimir Andersen
Michael van Gerwen 6-3 Andreas Harrysson

Kwartfinales
Michael Smith vs Luke Humphries
Peter Wright vs Michael van Gerwen
Gerwyn Price vs Dimitri van den Bergh
Rob Cross vs Jonny Clayton

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *