Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier vs Danny van Trijp

Plaisier en Rietbergen winnen opwarmtoernooien Dutch Open

Voor het eerst in de geschiedenis van de Dutch Open werd er op de donderdag ook gedart in de Bonte Wever. Er stonden warming-uptoernooien op het programma, voor zowel de heren als de dames. Wesley Plaisier en Lerena Rietbergen begonnen het weekend succesvol. Lees hier meer.

Heren

Een totaal van 441 heren hadden zich ingeschreven om donderdagochtend te starten aan het warming-uptoernooi voor de Dutch Open. De nummer twee van de WDF, Neil Duff, was aanwezig en probeerde de eerste titel van het weekend binnen te halen. Na drie overwinningen ging het mis bij de laatste 64, Gerrit ter Schuur versloeg de Noord-Ier met 3-0 in legs. In dezelfde ronde moesten Kai Fan Leung en Barry Copeland het ook afleggen tegen hun opponenten; Roemer Mooijman (3-1) en Johan van Velzen (3-2).

15 Nederlanders bereikten de laatste 16, waaronder Moreno Blom, Johan van Velzen, Mats Gies, de World Master Wesley Plaisier en twee PDC-tourkaarthouders (Geert Nentjes en Danny van Trijp). Thomas Junghans was de overgebleven buitenlander, maar verloor 3-0 van Jeffrey Bastings bij de laatste 16. In de kwartfinales versloeg Plaisier in een beslissende leg Nentjes, terwijl Max de Jong en Van Trijp ook een zevende leg nodig hadden tegen respectievelijk Patrick Maat en Bastings. De andere halve finalist werd Mats Gies, na een 4-2 zege op Robbert IJdens.

Het waren uiteindelijk de twee spelers uit Zuid-Nederland die de finale bereikten. Wesley Plaisier rekende met 4-1 af met Max de Jong, terwijl de nieuwe PDC-tourkaart Danny van Trijp met 4-2 te sterk was voor Mats Gies.

Na de eerste paar moeizame weken in januari lijkt Wesley Plaisier zijn niveau teruggevonden te hebben. Na een teleurstellende Q-School en het eerste Challenge Tour-weekend, schreef de Nederlander donderdagmiddag het warming-uptoernooi van de Dutch Open op zijn naam. In de finale werd er met 5-2 afgerekend met goede vriend Danny van Trijp.

Halve finales
Wesley Plaisier 4-1 Max de Jong
Danny van Trijp 4-2 Mats Gies

Finale
Wesley Plaisier 5-2 Danny van Trijp

Dames

Een totaal van 51 dames begonnen donderdagochtend aan de allereerste editie van het opwarmtoernooi van de Dutch Open. Topspelers van de WDF zoals Deta Hedman, Rhian O’Sullivan en Suzanne Smith waren de donderdag al aanwezig in Assen. Het lukten hen echter niet om de finale te bereiken. Het waren de twee talentvolle spelers Lerena Rietbergen (20) en Roos van der Velde (18) die streden om de eerste titel van het weekend!

Rietbergen versloeg in haar laatste drie wedstrijden op weg naar de finale Noa-Lynn van Leuven (3-2), Sharon Straatsma-Pul (3-0) en Deta Hedman (3-1). Van der Velde die de afgelopen weken in goede vorm verkeerde, versloeg de nummer 5 van de WDF in de halve finales; Rhian O’Sullivan (3-1).

In een spannende finale trok Rietbergen de partij met 4-2 naar zich toe. Zij gaat met een goed gevoel richting het koppel- en singletoernooi op de vrijdag en zaterdag.

Halve finales
Lerena Rietbergen 3-1 Deta Hedman
Roos van der Velde 3-1 Rhian O’Sullivan

Finale
Lerena Rietbergen 4-2 Roos van der Velde

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *