Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - PDC World Championship 2024

Raymond van Barneveld wint weer: ‘Barney’ grijpt PC5

Raymond van Barneveld is er maandagmiddag in geslaagd om Players Championship 5 op zijn naam te schrijven in Hildesheim. Stephen Bunting werd met duidelijke cijfers aan de kant gezet; 8-1. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 117 tourkaarthouders en 11 Challenge Tour spelers begonnen maandagmiddag aan Players Championship 5 in Hildesheim. Grote afwezigen waren Luke Humphries, Nathan Aspinall, Rob Cross, Gerwyn Price en Luke Littler. Veel verrassingen vielen er niet in de eerste ronde. Danny Jansen wist in de tweede ronde met 6-4 te winnen van Ryan Searle, wat een erg knappe overwinning was. Dave Chisnall verloor in dezelfde ronde, net als Dirk van Duijvenbode. Niels Zonneveld noteerde een gemiddelde van 102 in zijn tweede partij van de dag, maar dit bleek niet genoeg te zijn voor de overwinning. Gary Anderson kwam terug van een 3-0 achterstand om uiteindelijk met 6-5 te winnen van de Nederlander.

Bij de laatste 32 zat de dag er ook op voor de nummer één geplaatste Damon Heta, hij liet zich verrassen door James Hurrell (6-3). Heta kwam niet verder dan een gemiddelde van 82. Michael van Gerwen, Michael Smith, Joe Cullen en Jonny Clayton verloren bij de laatste 32. Smith produceerde een perfecte leg in de partij tegen Raymond van Barneveld, maar ging wel met 6-3 ten onder tegen de Nederlander. Van Gerwen speelde een matige partij en moest zich gewonnen geven tegen Peter Wright; 6-4.

Uiteindelijk was het Van Barneveld die na een lange tijd weer eens een finale haalde. Dit deed hij met overwinningen op Oskar Lukasiak (6-1), Jermaine Wattimena (6-3), Graham Hall (6-2), Michael Smith (6-3), James Hurrell (6-3) en Gary Anderson (7-6). In de finale trof hij de Masters-kampioen Stephen Bunting. De Engelsman was te sterk voor Ritchie Edhouse (6-1), Connor Scutt (6-3), Kevin Doets (6-0), Ian White (6-2), Danny Noppert (6-2) en Ross Smith (7-5) op weg naar de finale.

Finale

Van Barneveld begon erg goed aan de finale, de Nederlander wist namelijk de eerste vier legs allemaal naar zich toe te trekken. Dit deed Van Barneveld met twee 86-finishes, een 71-finish en een 61-finish. Daarna gingen er twee legs met de darts mee. In de zevende leg miste Bunting een 76-finish om zijn eigen leg te houden, waarna Van Barneveld met een 59-finish opnieuw brak. Dit vervolgde de Nederlander met een 16-darter en maakte er zo 7-1 van. Een leg later zorgde Van Barneveld voor zijn eerste titel sinds 2021. Met een 14-darter trok hij de finale met 8-1 naar zich toe.

Raymond van Barneveld: 95,28 / 80%
Stephen Bunting: 93,89 / 25%

Nederlanders

Raymond van Barneveld was duidelijkerwijs de beste Nederlander van de dag, doordat hij het toernooi wist te winnen. Danny Noppert kan ook tevreden terugkijken op zijn dag, hij bereikte de kwartfinales. Voor Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan was de laatste 16 het eindstation.

Uitslagen

Kwartfinales
Raymond van Barneveld 6-3 James Hurrell
Gary Anderson 6-4 Peter Wright
Stephen Bunting 6-2 Danny Noppert
Ross Smith 6-3 Cameron Menzies

Halve finales
Raymond van Barneveld 7-6 Gary Anderson
Stephen Bunting 7-5 Ross Smith

Finale
Raymond van Barneveld 8-1 Stephen Bunting

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *