Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ross Smith - World Grand Prix 2023

Ross Smith sluit vierluik af met tweede titel in 2023

Ross Smith heeft zijn derde Players Championship-titel uit zijn carrière op zijn naam geschreven. In Barnsley produceerde de Engelsman vijf 100+ gemiddeldes op weg naar de titel. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

De laatste Players Championship van de weekend begon met nieuwe afmeldingen. Zo werden o.a. Chris Dobey, Luke Humphries, Michael Smith en Ryan Searle vervangen door spelers van de Challenge Tour. Ook Ryan Meikle meldde zich af, waardoor zijn kansen op WK-kwalificatie werden verkleind. Hetzelfde gold voor Ritchie Edhouse, Bradley Brooks, Stephen Burton en Alan Soutar, die allemaal in de openingsronde werden uitgeschakeld.

Martijn Kleermaker won zijn openingsronde wel en steeg zo van plaats 33 naar plaats 32 in de WK-race via de Pro Tour. Vooral Niels Zonneveld, Mickey Mansell en Ricky Evans deden uitstekende zaken door het winnen van hun bord en lijken zeker van deelname aan het WK.

Ross Smith was de speler die het meest indruk maakte zaterdagmiddag in Barnsley. Met vier gemiddeldes boven de 100, inclusief 108, en een 9-darter bereikte de Engelsman zonder veel problemen de halve finales. In de halve finales trof hij een speler zonder tourkaart, Dom Taylor. De Engelsman had onder weg afgerekend met o.a. Simon Whitlock, Daryl Gurney en Andrew Gilding. Een beslissende leg gaf de doorslag tussen Smith en Taylor, die uiteindelijk in 17 pijlen werd gewonnen door ‘The Smudger’.

Aan de andere kant van het schema was het Damon Heta die overbleef. De Australiër hoefde niet zijn topniveau te halen om zijn tegenstander te verslaan. Onder meer Alan Soutar, Martin Schindler en Mickey Mansell werden verslagen.

Finale

Damon Heta mocht de finale beginnen en wist zijn eigen leg in 21 pijlen te houden, nadat Ross Smith meerdere pijlen op de dubbel had gemist. Smith antwoordde wel sterk, met een 15-darter kwam hij op 1-1. Daarna ging de ‘turbo’ aan bij Heta. Met een 12-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij met een 13-darter Smith wist te breaken. Deze break wist hij te verzilveren met een 104-finish om zo op een 4-1 voorsprong te komen. Daarna gingen er 5 legs met de darts mee. Bij een stand van 6-4 in het voordeel van Heta, produceerde Smith een 72-finish om terug te breaken. Met een 12-darter hield Smith ook zijn eigen leg en trok de finale zo weer in evenwicht; 6-6. Smith hield ook het momentum in de volgende leg, want met een 81-finish via de bull brak de Engelsman opnieuw en was zo één leg verwijderd van de titel. Heta kreeg het niet meer voor elkaar om een beslissende leg af te dwingen, Smith gooide een 13-darter om met 5 legs op een rij zijn tweede titel van het jaar te boeken.

Ross Smith: 104,68 / 42%
Damon Heta: 96,68 / 40%

Nederlanders

Raymond van Barneveld was de beste Nederlander van de dag met een plaats bij de kwartfinales. De Nederlander was o.a. te sterk voor de winnaar van gister, Radek Szaganski, met 6-5 bij de laatste 16. Niels Zonneveld en Jeffrey Sparidaans kunnen ook tevreden terugkijken op de dag, beide spelers verloren bij de laatste 16. Voor Jurjen van der Velde en Chris Landman was de laatste 32 het eindstation.

Uitslagen

Kwartfinales
Dom Taylor 6-2 Raymond van Barneveld
Ross Smith 6-2 Ricky Evans
Damon Heta 6-2 Luke Woodhouse
Mickey Mansell 6-1 Ricardo Pietreczko

Halve finales
Ross Smith 7-6 Dom Taylor
Damon Heta 7-2 Mickey Mansell

Finale
Ross Smith 8-6 Damon Heta

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *