Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Haupai Puha - World Series of Darts Finals 2023

Haupai Puha alsnog naar WK na winst Oceanic Masters

Twee weken geleden greep hij nog net naast een WK-ticket, maar met de winst op de Oceanic Masters heeft Haupai Puha zich alsnog verzekerd van een plek in ‘Ally Pally’.

De Oceanic Masters was jarenlang het grootste toernooi van het continent, maar de laatste jaren zat de klad er een beetje in. Tijdens corona werd het óf niet óf online gehouden, waarna het vorig jaar weer terugkeerde op locatie. Raymond Smith, toch één van de grootste namen in Australië, mocht echter niet mee doen: ‘The Guru’ had dit jaar nog geen enkele DPA-toernooi gespeeld, en dat is de voorwaarde voor deelname. Haupai Puha leek zo op voorhand al de grote favoriet. ‘Hopes’ was overgevlogen vanuit Nieuw-Zeeland met maar één doel: het WK halen.

Puha maakt favorietenrol waar

Twee weken geleden was dat hem tijdens de DPNZ Qualifier net niet gelukt. In de finale van dat toernooi verloor hij van Ben Robb en dat wilde hij nu graag rechtzetten. Zonder veel problemen haalde hij ook de kwartfinale, waarin het toch even zweten werd. Joe Comito miste in de derde set één matchdart, waardoor Puha overleefde. In de halve finale rekende hij vervolgens wel weer redelijk eenvoudig af met Jeremy Fagg (3-1).

Mal Cuming, die vorig jaar de Oceanic Masters op zijn naam schreef, haalde ook dit jaar de finale. ‘The Bull’ leek ook meteen de eerste set te winnen, maar hij vergooide een 2-0 voorsprong. Puha brak hem vervolgens in set twee met een 12-darter, waardoor de Nieuw-Zeelander op 2-0 in sets kwam. Cuming brak meteen terug, maar moest vervolgens toezien hoe Puha een masterclass darts gaf in set vier. Met een 12-darter brak hij Cuming, waarna een 100-finish (met Cuming op 56) hem de titel én WK-ticket opleverde.

Uitslagen

Kwartfinales
Mal Cuming 2-0 Stu Irwin
Hipirini Te Whakaara 2-1 Mark Cleaver
Haupai Puha 2-1 Joe Comito
Jeremy Fagg 2-0 Gordon Mathers

Halve Finales
Mal Cuming 3-2 Hipirini Te Whakaara
Haupai Puha 3-1 Jeremy Fagg

Finale
Haupai Puha 3-1 Mal Cuming

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *